blockchain Вести 02.06.2018

Виза прекинување во Европа го истакнува потенцијалот на Cryptocurrency плаќања

технологија за плаќање обезбеди потрошувачите во целиот свет, со високо ниво на погодност. Ако оваа технологија не работи како рекламира, сценариото ќе биде многу проблематично. Виза претрпе големи испади низ Европа за поголем дел од денот, во петокот. Ова ја нагласува потребата за алтернативни решенија, вклучувајќи готовина, па дури и cryptocurrency.

неуспехот на виза во Европа

Потрошувачите и бизнисите низ цела Европа имале големи тешкотии за плаќање во петокот. Секој обид да се направи трансакции преку платежна картичка Виза може да имаат проблеми. Трансакции беа ограничени или невозможно да се заврши. Финансиски институции, дури и препорачува на потрошувачите да користат пари или други средства за плаќање. Мастеркард не е засегнати од ова прашање.

Виза брзо посочи дека онлајн трансакции имаат претрпено помалку во однос на ова. Точка на продажба трансакции остана “хит и ја пропуштиме” за поголемиот дел од денот. Употребата на безконтактна картичка за помали трансакции беше возможно во повеќето случаи. Сето ова покажува како ранливи на финансискиот систем е технички проблеми.

Настани како овие често да предизвика непредвидливи последици. Различни банкомати во Велика Британија користеле нивните парични резерви во попладневните часови. Иако проблемот е решен, официјална изјава не беше дадена. Погодности на платежни картички се применува само ако комплексни инфраструктурни кој вози овие исплати работи правилно. за виза, тоа беше далеку од случајот вчера.

Потребата за cryptocurrency и парични

Повеќето корисници се уште има пари на располагање за да се справи со такви ситуации. Додека таквите неуспеси се многу ретки, тие може да се случи во секое време. Затоа е многу веројатно дека потрошувачката на пари некогаш ќе биде целосно намалување на. Судејќи по овој последен несреќен случај, тоа е веројатно најдобро.

во прилог, на виза прашање покажува дека, исто така, се потребни за алтернативни начини на плаќање. За разлика од плаќаат картички и кеш, cryptocurrencies може да го спаси денот во времиња како овие. И покрај нестабилноста на нивните, постојат многу плаќање процесори да се справи со cryptocurrency трансакции без оглед на привремена цена флуктуации.

Потрошувачите и бизнисите треба да се обрне внимание на овие алтернативи. Тоа е добар начин да се задржи стабилно снабдување на готовина на рака, но тоа сепак бара соодветна платежна картичка за повлекување од банкомат. Cryptocurrencies се опција, иако денес тие се прифатени само со неколку трговците на мало. Ваквите проблеми може да се промени порано отколку подоцна.


Пријави Kraken Дневен пазар за 02.06.2018

blockchain Вести 02.06.2018

Kraken Дигитални Асет РАЗМЕНА
$131M со кои се тргува на сите пазари денес
крипто, евра, долари, JPY, CAD, ГБП


Huobi размена крипто планира експанзија во Бразил

Huobi, голем cryptocurrency размена по потекло од Кина,, е поставување продавница во Бразил.

Претставник од Huobi група ја потврди намерата на компанијата да влезе во бразилскиот пазар.

Напорите претставува уште еден чекор во плановите Huobi за глобална експанзија.


blockchain Вести 02.06.2018

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *