Bitcoin АТМ мрежа Coinsource работи со автентикација Acuant на мулти-фактор

Bitcoin АТМ мрежа Coinsource соработува со Acuant, мулти-фактор за KYC / АМЛ за автентикација, со цел за подобрување на клиент искуства, зголеми конверзии, и да се ублажат измама на сите свои Bitcoin банкомати.

API и патентирана технологија Acuant сега ќе се идентификувате лични карти и пасоши, со примена на 50+ форензичар и биометриски тестови, кој се напојува од страна на човекот со помош на учење машина за точноста.

"Нашата главна цел е да ги заштитиме нашите клиенти во начинот на кој е лесен и ефикасно, и тоа е една од причините зошто ние одлучивме да се здружат со Coinsource. брза и лесна трансакции Coinsource се направи за навистина неверојатен корисник искуство и оваа интеграција ќе продолжи тоа искуство со обезбедување на клиенти на нивните податоци се безбедни, обезбеди, и точни,"Извршниот директор на Acuant Јоси Zekri рече.

 

One comment

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *