Амазон датотеки крипто поврзани со патенти за податоци струи

Амазон има освоено патент за пазар стриминг податоци кои би можеле да им овозможи на претплатниците да добијат податоци cryptocurrency трансакции во реално време.

патент Амазон опишува систем во кој поединечните текови на податоци може да не биде толку вредно на сопствените, користење cryptocurrency Bitcoin и трансакција на податоци, како на пример. Сепак, со комбинирање на овие податоци со информации од други извори, “проток на податоци може да стане повеќе вредни.”

патент-членки на: “на пример, група на електронски или интернет трговците на мало кои се прифати Bitcoin трансакции може да имаат адреса на превозот кој може да се поврзе со адреса Bitcoin. Електронскиот трговците на мало може да се комбинираат превозот адреса со податоци трансакција Bitcoin да се создаде корелација на податоци и објавување на податоци во комбинација како комбиниран пренос на податоци.”

 

One comment

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *