Тргување ботови за Cryptotrading

Како ботови работат за cryptotrading?

Ботови постојат во форма на софтвер, кои, во повеќето случаи, работи директно со крипто-размена преку интерфејсот на програмата (API). Целта на ботови е автоматски да се извршуваат трансакции со средства: за ова, ботови спроведе детална анализа на информации за пазарот и, врз основа на податоците добиени, донесува одлуки за склучување на трансакции. Во зависност од избраната стратегија, поставите параметри и поставените цели, трговец може да изберете една од четирите видови ботови:

тргување ботови анализира информациите добиени од крипто-размена, и да донесува одлуки за купување и продавање на cryptocurrency врз основа на параметрите избрани од страна на трговецот. Овој тип на ботови може да се прилагоди да работи со неколку параметри одеднаш, или можете да го користите претходно дефинирани стратегии кои се развиени од страна на аналитичарите.

арбитража ботови се следат промените во цитати на Cryptocurrency на различни размена и автоматски се направи трансакции за да се добие профит од разликата во цената.

Прилагодено-ботови, или ботови цел, се користи за да се направи трансакции со претходно дефинирани параметри кои се внесуваат рачно или се избрани во автоматски режим.

бот скриптаа постојат во форма на основните софтверски, врз основа на која на трговецот самостојно може да ги конфигурирате работата на бот. Се користи од страна на искусни трговци кои знаат сложеноста на тргување на пазарот Крипто.

Ризиците во тргување Bots на Крипто пазар

неисправни софтвер: не сите моментално достапни ботови беа преземени од страна на тим на професионални програмери и искусни трговци крипто. Згора на тоа, бот, во чиј код е направена грешка, не само може да биде неефикасна, но исто така предизвика значителни финансиски загуби, особено во комбинација со слабо избраната стратегија. Затоа, за тргување вреди да се избираат само докажани ботови со сигурен репутација и широк спектар на алатки.

Моментален колапс на cryptocurrency: cryptocurrencies се исклучително испарливи средства, не се осигурани од паѓа. така, во јуни 2017, на девизниот GDAX, како резултат на голем договор, цената на воздухот падна од $ 319 до 10 центи. Како резултат, трговците кои не се поставуваат граници стоп-загуба, во прашање на секунди, претрпе огромни загуби. Во таа смисла, некои трговци се убедени дека ботови се во можност да работат само во типични ситуации и искусен трговец попрецизно ќе се предвиди состојбата на пазарот.

измама: во нерегулираниот пазар, cryptocurrency случаи на измама се случуваат доста често, и работа со ботови не е исклучок. Во декември 2017, измама бот Hexabo активно работи на пазарот, блокирање на средствата на корисникот, запирање на производството на крипто валута, а потоа престана да работи, најверојатно со испраќање на сите средства за развивачите на платформа. исто така,, во согласност со едно трговец, треба да се избегне популарна слободен ботови, затоа што заедно со нив можете да преземете малициозен софтвер, чија цел е да се добие пристап до приватните клучеви паричници или користете јазол на трговецот за рударство.

Популарни ботови за Cryptotrading

3запирки е популарна плати бот за автоматски cryptotrading, која работи со таквата размена како Bittrex, Bitfinex, Binance, Bitstamp, KuCoin, Poloniex, GDAX, Cryptopia, Huobi и YOBIT. Тој нуди голем избор на насочуваат портфолија кои корисниците можат да изберат да инвестираат или да се користи како аналитичка алатка за следење на условите на пазарот. Се грижи за истовремено користење на нарачки стоп-загуба и се-профит. Таа има четири нивоа претплата – “почетна” за $ 30, “тргување” за $ 50, “професионална” за $ 100, и исто така “индивидуални” за договор.

Cryptohopper е облак-базирани платени бот кои ќе работат дури и ако компјутерот на трговецот е исклучен или надвор. Искусни трговци можат самостојно да се прилагодите на работата на бот, додека почетниците можат да ги користат расположливите “автоматски”. Бот исто така може да се анализира и да се провери ефикасноста на системот за тргување сигнали направени во минатото, (backtest), има алгоритам Стоп загуба контрола со цел, и може да се тргува директно на неколку размена. Таа има три видови на месечна претплата – за $ 19, $ 49 и $ 99. Подетална анализа на платформа може да се најде тука.

Cryptotrader е еден од најпопуларните облак cryptobots за тргување. Поддржува голем број на крипто-валути и размена. Мора целосно да се изменуваат од страна на корисникот. Нуди backtesting и стратешки функции на пазарот, кој им овозможува на корисниците да трговија стратегии. Тој има пет нивоа на месечна претплата: за 0.0018 БТК, 0.0025 БТК, 0.0045 БТК, 0.0086 БТК и 0.0214 БТК.

Haasbot е платформа за автоматски тргување, наменети, најпрво, за искусни Bitcoin-трговци. Користи стратегии кои произлегуваат од техничка анализа на податоци. Овој бот се плаќа и има три нивоа на годишна претплата: дозволата “почетник” за 0.073 БТК, “едноставен” за 0.127 БТК и “продолжен” лиценца, кои трошоци 0.208 БТК. Во зависност од лиценцата се купат, корисниците може да конфигурирате неколку меѓусебно поврзани ботови кои ќе бидат во можност да изврши голем број на различни функции.

Геко е бесплатна бот софтвер со отворен код, кој може да се симне GitHub. Доволно е едноставен за користење, има детални чекор-по-чекор инструкции, кои ќе бидат корисни за неискусни трговци. Има удобен интерфејс, може backtest стратегии и да се визуелизира на резултатите на тргување. Згора на тоа, софтвер бот работи на повеќето оперативни системи.

Zenbot е уште еден отворен бот извор за Bitcoin трговци. корисниците бот може да го симнете го кодот и направи измени на неговата работа, и својот алгоритам е достапен за главните оперативни системи. и, за разлика од Геко, Zenbot може да се изврши со висока фреквенција трансакции и да ги применуваат арбитража можности. Сепак, во крипто заедница се наведува дека бот не е надграден за долго време, и затоа нема можност да работат со новиот популарен размена.

 

Ботови за Cryptotrading

 

Ботови за Cryptotrading

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *