Robotrading или рачно тргување

Robotrading е процес на користење на сет на инструкции за поставување на понудите да се купи или продаде акции, пари, или cryptocurrency. инструкциско множество е врз основа на различни индикатори на пазарот, вклучувајќи цена, време, волумен, и други. Кога трговците се уморни и немаат време да тргуваат рачно, тие мислат дека за да се пресели robotrading. Но прагот за да влезат во оваа област е доста висока, особено за еден човек кој нема посебни финансиски или техничко образование.

За процесот на транзиција кон robotrading и слободно време

Ако приватниот инвеститор се фокусира на добивка, разбира разликата меѓу мануелен и автоматски тргување, и има некои програмски вештини, тие треба барем да се размислува за префрлување на автоматски шини. Ефективноста и делокруг на работа се зголемува: луѓето едноставно извршување на повеќе и подобри. Со тргување можете автоматски да ги покрие повеќе размена, користи повеќе алатки и стратегии. Но, тоа не значи дека не треба да се следи автоматски операции како прирачник оние. Не заборавајте за следење, Тоа секогаш е важно да се задржи очите отворени.

Сите трговски, дали рачно или алгоритамски, бара напор и целосно вклучување во процесот. Ако сакате да заработите, ќе мора да потрошите многу време на тргување. идеално, треба да имаат целосна работен ден, кога не може само да се напише код и да си одат се релаксираат. Секако, вие не ќе биде во прилог само на едно место, ќе бидете во можност да патуваат низ светот, но само ако се секогаш на интернет. Но тоа дефинитивно не е за тоа лежи во некоја импровизирана лежалка под палма денови.

Robotrading или рачно тргување

За фиат пари и cryptocurrency

Во програмирање услови, не постои никаква разлика помеѓу она што сте тргување, фиат пари или cryptocurrency. Главната работа е да се создаде добар механичар систем за тргување. Постојат алгоритми кои можат да се користат ефикасно без разлика дали со конвенционалните валути, cryptocurrencies, удели или акции. Тоа не е важно она што алатка се применува за влез. Она што е важно е дали или не на правилата подразбира во алгоритам се опише однесувањето на специјално избрани алатка. Значи тука е прашањето за почетно формулирање на трговијата идеја и стратегија. Во секој случај, кога алгоритам се развива, однесувањето на одредена тргување со средства се зема во предвид.

за придобивките, ризици и глупави грешки

Најголемата предност на автоматски тргување преку рачно трговски недостаток на емоции. Луѓето често се донесуваат одлуки врз основа на чувства и емоции и тоа не секогаш имаат позитивен ефект на резултатите, особено во критичните моменти. Спротивно, алгоритам едноставно ја врши својата работа без емоции и возбуда; тоа не се импулсивни одлуки и занаети на строго определени стратегија. И ако алгоритам се отворени, трговецот не може да интервенира и да се промени нешто.

Секако, постојат ризици, и тие се обично на пазарните ризици. Идејата на алгоритмот за тргување може да престане да заработуваат во некој момент кога било непредвидливи настани и кризи се случуваат на пазарот. Повеќето роботи не може да се пронајдат сигнал. Ќе мора да се следат овие случаи и промена на роботи во време или оневозможи нив. Исто така постои и мал ризик дека размената ќе успеете.

Згора на тоа, програмерите понекогаш може да се направи глупо, но сериозни грешки. А едноставен алгоритам има цена и цената. Секако, со цел да се направи приход, вашата цена треба да биде повисока од трошоците. Ако ги збуни, вашиот робот ќе бидат бескорисни. Често newbies соочуваат со овој проблем. Како резултат, многу едноставна грешка во било која фаза доведува до огромни загуби.

за вештини

Специфични вештини ќе биде многу корисно. Велејќи специфични вештини, првенствено значи добро познавање на математиката и логиката. Тоа е повеќе за јасна логика и разбирање на тоа како да се напише формална власт тргување наместо за математика затоа што не се потребни никакви алгебарски трансформации во раните фази. Постои јасна разлика помеѓу чувство за тоа како да тргуваат и способноста да се опише трговијата логика во формална сет на настани и активности. Во овој чекор, ние треба математички знаења. исто така,, програмски вештини и познавање на основни јазици програма (на пример, “на C”) се од суштинско значење.

За стапици

Понекогаш ви се чини дека да се излезе со профитабилен стратегија, зашеметување и работни акции идеја. Можете да го земат во било која програма математички моделирање, на пример,, Mathcad. потоа, се погледне на податоци, дизајн модел на податоци, и да ја направат потребната пресметки. После тоа, ќе ги вклучува сите провизии и надоместоци, и се работи добро. Патем, во никој случај, не дете себе, вклучуваат сите плаќања, тоа е од витално значење. Но, тогаш ќе сфатите дека техничко спроведување на вашата идеја има потреба од повеќе пари отколку што може да се заработи од оваа идеја.

Еднаш многу одамна, еден приватен инвеститор направи прекрасен trading робот, име Панда. Тоа генерираше 8,000% се врати во текот на три месеци, со речиси и да нема почетна ризик. Панда беше разговарано и многу hyped, но тоа е навистина работел добро. Но, она што беше тоа што на робот направи пари од основачкиот капитал во 1 илјади, а месечната поддршка за целата техничка инфраструктура потребни за да се одржи цената на проектот околу 10 илјади. Така, тоа беше на почетокот на бескорисни проекти, поради тоа што не може дури да ги покрие сите трошоци за електрична енергија, моќни сервери и компјутери вршење на пресметки за проектот Особено, Треба да се запамети дека приходите робот не секогаш се високи, но пари за одржување треба да се плати постојано. така, важно е да се пресмета не само како да заработите, но, исто така, колку ќе треба да го поминат во цел да се заработи.

За брзи пари

Јасно е дека роботите можат да се конфигурираат поинаку, тоа зависи од обемот на трговската размена, што Нотингем и кредити се користи кога тргување, дали да инвестираат пари на свој или во име на некој, итн. Постојат многу нијанси. Но, во принцип, можете да заработите малку по малку секоја година со речиси без никаков ризик од тргување за десет години на 10% годишно, или може да се обидете да тргуваат една година 100%.

Но, постои закон со акции на пазарот, кои нема да бидат во можност да измамник - повисоки потенцијалните враќање, толку е поголем потенцијал ризик. Тоа е толку силна како и владеењето на понудата и побарувачката. така, ако смета за големи пари, да бидат подготвени за големи загуби. Ова правило не може да се избегне и треба да бидат земени во предвид кога станува збор за враќање на инвестицијата (ROI) или алгоритамски тргување профитабилноста.

За платформи за newbies

Постојат некои платформи, кои дозволуваат некој да тргуваат без вештините на тргување. на пример, Libertex е најпознатиот платформа, но има и многу други. Тоа е добра опција за newbie да се обиде и да видиме како сето тоа функционира.


Врв 8 Најдобар мобилен Пријава за Cryptoсurrency