Litecoin е

Litecoin (LTC) беше создадена од страна на Чарли Ли, поранешен вработен во Google и екс-директорот на факултет при Coinbase. Litecoin е вилушка на клиентот на Bitcoin Core кој беше објавен преку клиент софтвер со отворен код на GitHub. Litecoin беше издаден во октомври 2011. За доста долго време, тоа беше вториот cryptocurrency од пазарот капа. Тоа е зошто луѓето го нарече “дигитален сребро.” Во моментот, Litecoin доаѓа шестиот, губење на Bitcoin, Ethereum, Бран, Bitcoin Пари и Cardano. капа на пазарот е $8.383.386.336, и 1 LTC еднаква на 0,01799050 БТК, или $152,24. за годината 2017, цената е вртоглаво страна 1,250%.

Мрежата на Litecoin е предвидено да произведе 84 милиони litecoins, што е за четири пати повеќе валута единици како Bitcoin. Исто како и Bitcoin, Litecoin е миниран. Една или може да го доведе својот осамен потфат или да се приклучите Облак Рударство ние може само да препорачуваме овие 3 компании Hashflare, IQMining или Битие рударство. За разлика од Bitcoin со своите SHA256, Litecoin вработува поедноставена верзија на scrypt како свој хаш алгоритам доказ за работа. Неговата ефикасност се потпира на пристап до голема количина на меморија.

за Litecoin

Многу луѓе често се споредуваат Bitcoin на злато, велејќи дека тоа е идеална инвестиција опција. Добро тогаш, Litecoin може да се смета како пари-медиум на размена со потребната функционалност. приближното време генерација блок Litecoin е 2.5 минути наспроти 10 минути за Bitcoin, што значи повеќе трансакции во побрзо време на потврда.

Згора на тоа, Litecoin има активирано Посебни сведок (проследено) и распоредени Молња мрежи (LN), што значително подобрен капацитет на мрежата. И атомска технологија овозможува менување на Litecoin да се разменуваат директно за Bitcoin, Ethereum, Vertcoin, и Decred-blockchains, кој исто така се користи атомски свопови.

Сите технологии споменати погоре беа првите претстави и тестирани во мрежата Litecoin. Тимот е постојано се обидува да ги направи своите производи подобро. Litecoin е побрз и пофлексибилен од Bitcoin, кој им овозможува на тоа да се обиде на нови идеи и експеримент со нив вистински брз.

Од моја гледна точка, од големи и најсериозен конкурент-Litecoin не е Bitcoin но Zcash. Тоа е изграден врз протоколот Zerocash која обезбедува трансакции зачувување на приватноста. Тоа е анонимност што го направија Едвард Сноуден излезе во поддршка на cryptocurrency, нарекувајќи “најинтересните алтернатива Bitcoin.”

И од техничка страна, Litecoin ги има сите шанси да стане најдобар cryptocurrency за transactions.There мало е никој случај не може да се надигруваме Litecoin Bitcoin во однос на популарност. Но, како што cryptocurrency индустрија созрева, неколку дигитални валути ќе бидат во можност да се добие признание.


автор: Ричард Abermann


Hashflare искуства