Како да се спроведе на МЦК во Швајцарија

Научивме од фирма на швајцарскиот закон Goldblum и партнери, служи на организаторите на МЦК, како најдобро да соработува со европските инвеститори и да ги организирате знак во Швајцарија.

Зошто многу луѓе мислат дека за одржување на МЦК во Швајцарија

Делумно, ова е во чест на модата – Фондацијата Ethereum, Tezos, издавање на, Lykke направени во Швајцарија популарни во крипто заедница, и Цуг е одлично место да се регистрирате на компанијата поради практичноста на управување и оданочување.

Градската администрација ги прифаќа Bitcoins како плаќање данок за период до 200 франци. Регистрација на компанијата може да се врши и со воведувањето на БТК во одобрениот капитал; даночната администрација смета крипто-валути како сопственост и соодветно се применува оданочување.

надзор, регулирање на активностите на, условот за локален режисер кој е колективно одговорни за работењето на фирмата или фонд, бидете сигурни Швајцарија за инвеститорите, разбирливи за организаторите на ИЦО и обесхрабри scammers.

МЦК во Швајцарија

Како да се спроведе на МЦК во Швајцарија

Во почетната фаза, ние препорачуваме дека организаторите на МЦК бараат партнери кои можат да инвестира голема сума на пари. во прилог, што треба да се спроведе Длабинска анализа идеи, се создаде план за проект кој ќе стане дел од Белата книга, и развој на услови за зголемување на средствата во форма на Услови и правила, и проверете ги информациите во промотивни материјали и во презентацијата за усогласеност.

Постои голема веројатност за наоѓање инвеститор во процесот на т.н. Roadshow, која вклучува испраќање предлози за состанок, држење презентации, одговарање на инвеститори’ прашања и, како резултат, добивањето на средства. Ова е важен момент во работата – одговори на повеќето слабо прашања, лице в лице, каде што не станува збор за анонимност доаѓа.

Во договор со организаторите, во оваа фаза може да се обезбеди адвокат за издавање како советник во проектот, и исто така одговори на правни прашања од клиенти МЦК.

По големи инвеститори се наоѓаат, препорачуваме почеток на регистрација на компанијата: аналоген на ДОО со законски фонд на 20,000 франци, ЗАО – 100,000 франци. Во вториот случај,, сите акционери се анонимни. Исто така е можно да се купи готови компанија. паралелно, официјално барање е направен за потребата за лиценцирање на регулаторот, отварање на сметки во банки и организирање на приемот на средства од малите инвеститори.

Сите приходи добиени во овие фази се предмет на оданочување на крајот на периодот на известување, и не постојат разлики од работата на даночните власти во други земји.

Дали е потребно да се создаде фонд за МЦК во Швајцарија ?

Како правило, средства се кумулативни организации кои користат придонеси или донации за некои програми кои не се поврзани со комерцијални активности и не корист од оваа активност.

Уште еднаш: Фондот не значи која било стопанска дејност, добивањето на средства од инвеститорите и плаќање на истите врати со награда.

Приказната со TEZOS, организаторите на кои не добиле никакво објаснување од адвокати во Швајцарија и прифатени средства од инвеститори во форма на донации, намерно или не – е да се разјаснат во неколку испитувања, јасно демонстрира потребата за вклучување на адвокат во сите фази и за двете страни. Се однесуваат на професионалци, кои можат да бидат одговорни за нивните препораки или активности.


автор: Ричард Abermann


7 Најдобрите обука blockchain развој, Курсеви и сертификати