Како да се стане blockchain инвеститорот

Ако ви се сонуваат за создавање на свој cryptocurrency, учење како да се напише паметни договори и blockchain апликации, но не разбираат програмирање, или ако сте биле во развој за долго време, но го научиле само за cryptocurrencies и сакаат да се преквалификува, можно е. Во овој напис, ние ќе ви кажам како да се независно испита ова прашање, Што знаења ќе бидат корисни и каде да ги најдете.

7 Најдобрите обука blockchain развој, Курсеви и сертификати

Каков вид на база е потребно за blockchain развој?

Ако зборуваме за развојот на паметни договорите на некои платформи, на пример, Ethereum, тогаш “база” не е потребно. Вие само треба способност да ги користат пребарувачите и малку трпение. самите, паметни договори беа зачнати прецизно, така што тие би можеле да се создаде од страна на луѓе кои не се многу запознаени со кодирањето. Единствената тешкотија кои можат да произлезат е недостигот на материјали за обука, бидејќи оваа технологија е многу млад,.

Ако зборуваме за развојот на нашите сопствени blockchain, тогаш е потребна сериозна база. Но, само што нема да биде доволно.

Што знаење е вреден за купување

Главната работа е да се разбере како технологијата работи. Поголемиот дел од ограничувањата во blockchain развој се поврзани со карактеристиките на технологијата, кој не дозволува користење на некои модели проекција. Со ова, првите тешкотии што се јавуваат во текот на фазата на потопување се поврзани. Сепак, откако ќе имаат разбирање на самата технологија, проблеми во совладување на еден програмски јазици за пишување паметни договори веќе нема да се појават. во прилог, Јас би Ви препорачуваме внимателно читање на Бела хартија на cryptocurrency, врз основа на која ви се случува да се напише паметни договори.

Дали е можно да научат самостојно или подобро да се земе специјални курсеви?

Секако, секое знаење, сега може да се купат независно, барем затоа што поголемиот дел од проектите се изложени на GitHub. Главниот проблем е брзината на стекнување на знаење. На едната рака, има голем број на информации за blockchain, но тоа е многу плитко, па поголемиот дел од времето тоа ќе продолжи да филтрирање на податоци. Од друга страна, постои опасност дека сте само се повторува на сите активности на наставникот, копирате сите код од книгата, но нема да научат нешто. Затоа, Јас би го препорачал преземање на курсеви, каде што ќе можете брзо да се стекнат со основни знаења и паралелно се вклучат во само-студија, на пример, постави цел – за спроведување на еден проект.

Што програмски јазици се потребни?

Ние веруваме дека тоа не прави никаква смисла да се одделат програмски јазици од страна на степен на корисност за учење нешто ново. А програмскиот јазик е само алатка која е погодна за одредени случаи.

Во големите компании од Силиконската долина во која не постои такво нешто како програмер во еден или друг јазик. Па ако може да се програмира, тоа е голем плус. Ако имате разбирање за тоа како да го направи тоа правилно, познавање на основните принципи на градење на архитектура и проекција модели е уште поголем плус.

Корисни извори за специјалистички почетници

Ние препорачуваме книга инвеститорот Андреас M. Antonopoulos. исто така,, треба да го прочитате Белата книга на cryptocurrency, врз основа на која ви се случува да се развие. Откако ќе се разбере самата технологија, одат за да се читање на документација. Ние не препорачуваме веднаш почнуваат со извршувањето на илјада и еден вежби, затоа што се должи на фактот дека технологијата е доволно млади, само официјалната документација може да послужи како единствениот сигурен извор.

Но, по проучување на документацијата, можете да одат за да се изврши едноставни вежби. Што се однесува до кодот примери, постојат неколку проекти со отворен код, кои се лесно да се најде на GitHub.

Исто така, сега постојат заедници за програмери, телеграма разговор, онлајн курсеви, групи во Скопје и така натаму, па не треба да има проблеми со пребарување за заедницата.

Како да се стане blockchain инвеститорот?

★★★ 7 Курсеви Топ blockchain развој, Обука и сертификати ★★★


автор: Ричард Abermann