Како може да се предвиди однесувањето на стапката на cryptocurrency во однос на бројот на нарачки?

Која е природата на процесот на купување или продавање на cryptocurrency на онлајн размена?

стапката на cryptocurrency

Да речеме дека сакате да се купи еден за Bitcoin $9,500. Тогаш ќе треба да се изјасни за ова да се на пазарот и потенцијалните продавачи со издавање наредба. Продавачите се појавуваат на ист начин, прогласувајќи нивната желба да го продаде Bitcoin во одредена цена. Кога желбите на продавачите се совпаѓа со можностите на купувачите, трансакцијата е склучена автоматски. Низа на сеуште не е завршен со порачки е снимен во она што е познато како Книгата на налози.

Како правило, за размена, Книгата на налози е претставен во форма на табела, каде што примената на продавачи се означени со црвена боја, и на купувачите’ барања се во зелено. Графиците на табелата е прикажан бројот на монетите и вредност за кои тие имаат намера да го продаде или купи. А ширењето е формирана на раскрсницата од овие табели, или разликата во цената на понудата и побарувачката. На намалување на ширењето, на повеќе течност за криптографија средства.

Во табелата погоре, конвергенција на граница купуваат и продаваат нарачки е претставена со ѕидови кои периодично се спојат. Точката на поврзување на зелени и црвени ѕидови е поентата на сегашната стапка на cryptocurrency.

Книгата на налози содржи само ограничување на налози, како пазар наредби (направени во пазарната цена) се реализира веднаш, и тоа не прави никаква смисла да ги прикаже во Книгата на налози.

Анализата на книгата на цел е водечки индикатор на условите на пазарот, како што им овозможува на еден да се предвидат промените пред да се случи. Ако, на пример, можеме да видиме една голема акумулација на понуди за спроведување на горната граница на цената, може да се предвиди дека штом во промет да достигне оваа граница, таму ќе биде во рецесија предизвика од страна на голем број на продажби.

Еднакви нарачки за големи играчи се подеднакво важни за донесување на тргување одлуки, како што тие се секогаш забележлив во Книгата на налози и може значително да се префрлат на усогласување на силите. Нарачки често се појавуваат во Книгата на налози, кои се многу блиску до условите на пазарот. Кога на пазарот се движи во една или друга насока, тие се повлечени на пазарната цена, поправање на овие движења. Во моменти кога цената се приближи до нивото на отпор, пасивни наредби (придржувајќи се на исто ниво) блиску еден до друг во вредност, се фиксни во Книгата на налози.


Брзината на cryptocurrency

9 comments

  1. Good day! Thіs post couldn’t be written аny better!
    Reading through this post reminds me of mу old room mate!
    He aⅼways kept chatting about this. I will forward this post to him.
    Fairly certain he will have a good read. Thank you for shaгіng!

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *