Како blockchain технологија се развива во 2018?

пред речиси десет години луѓето прв дознал за blockchain технологија. Од тогаш, претставници на различни индустрии се следење на развојот на оваа технологија за да се најде употреба за него во своите области. Згора на тоа, повеќето претпријатија основани се спојуваат во сојузи како што се Enterprise Ethereum Алијансата (ЕЕЕ), R3, и Проектот Hyperledger, да се создадат нови blockchain-базирани решенија. Сакаме да ги споделиме мислења на експерти за развој на blockchain во 2018, и кои компании се планира да се спроведе нова технологија во блиска иднина.

Blockchain технологија се развива

Blockchain технологија Развивање

Како Форбс наведува blockchain ќе има широки импликации врз начинот на работодавачите оцени кандидати и да се пополни слободните работни места. во 2018, таму ќе биде многу платформи на пазарот слична на APPII, кој им овозможува на корисниците “паметни” профили на blockchain мрежа. Не само што овие профили содржат корисници Биографии, туку и информации за нивната кариера заслуги и достигнувања, сертификати за натпреваруваат образовни програми и сите други витални информации. Освен, образовните институции и работодавците ќе имаат пристап до профили за да се потврди оваа информација, тоа што го прави целосно сигурен.

Неодамнешниот извештај од ИДЦ здравство Увид - истражување и консалтинг фирма - забележува дека во следните неколку години технологија blockchain ќе се користат во многу области на здравството. Учењето “Светската предвидувања на здравствената индустрија 2018” Се предвидува дека до следната година 20% на организации ќе бидат активно развивање blockchain проекти. Со 2020 blockchain ќе се користат во управувањето со оперативниот, како и за одржување на базите на податоци на пациентите. Компанијата Skycell е жив пример за тоа како blockchain и IoT нудат ефикасна синџирот на снабдување за фармацевтската индустрија, кој вклучува исплати, наплата, и осигурување.

Во исто време на учесниците на проектот blockchain Институт за истражување, кои вклучуваат IBM, Пепси Ко, и FedEx, Очекуваме дека blockchain спроведува во индустриите за производство и производство, нема да стане само основниот инструмент, но ќе се интегрираат на втората генерација на дигиталната револуција, со првиот е изум на интернет. Компаниите како Foxconn ќе го користат blockchain за следење на трансакции во нивните синџирот на снабдување.

Blockchain директор на LOOMIA Саул Lederer смета дека во 2018 ќе видиме како основани претпријатија, која веќе успеа да се докажат во различни пазари, ќе започне пилот услуги и производи врз основа на јавен blockchain.

Претпријатија основани се многу свесни за тоа како институции кои ги игнорираше интернет во 90-тите години беа потрошени од страна на веб стартап, и тие не сакаат да бидат blindsided на сличен начин со доаѓањето на blockchain технологија. Тие признаваат тоа е или почнете да експериментира со blockchain или да одат на патот на блокбастер.

Благодарение на blockchain, користење на паметни договори ќе се промени исто така. Минатото лето ИТ гигант ИБМ, Американската корпорација за осигурување на АИГ, и финансиска компанија Standard Chartered Саладин заврши пилот тестирање на blockchain-базирани “паметни” меѓународен полиса за осигурување. За прв пат blockchain и паметни договори биле користени во оваа индустрија, што уште повеќе ќе се развие овој проект во огромни количини во 2018. Оливер Bussmann е сигурен дека blockchain се менува не само на финансискиот и осигурителниот сектор, но, исто така, ќе влијае на другите индустрии. Во таа смисла, следната година, многу компании ќе мора да ги прилагодат своите бизнис модели за да се исполнат барањата на нови пазари.

Во еден свет каде посредници стануваат застарени, компаниите ќе мора да научат да престане да размислува во силоси и да бидат поотворени за да стане партнери во екосистемите или на пошироки платформи. дека, за возврат, значи донесување на одлука за она што видови на бизнис модели тие сакаат - без разлика дали тоа е платформа игра, претстави производ, стратегии omni-канален, и така натаму.

Оливер Bussmann - Претседателот на не-за-профит асоцијација Крипто долина и поранешен ЦИО во УБС - истакна дека поголемите банки ќе бидат заинтересирани во платните системи blockchain, затоа што тие се во искушение од предностите blockchain носи во однос на обработка во реално време, помал ризик профили, пониски трошоци и транспарентност. Бизнисменот, исто така, рече дека во 2017, компаниите имал привилегија да работам со платил повеќе и повеќе внимание на нови видови на услуги кои им овозможува на blockchain, особено ако blockchain комбинација со IoT и AI. Според Bussman, овој тренд ќе продолжи и во 2018, како што беше неодамнешниот извештај во Форбс наведува како и. Криптирани и децентрализирана природа на blockchain е многу корисно за следење на постојано растечки број на уреди за IoT. Така, извештајот забележува дека компјутерската моќ се користи за рударство Bitcoins може да се користи за заштита на паметни домови од сајбер-разбојници од новата генерација.

Главниот извршен директор на Nucleus Визија, Abhishek Pitti опишува blockchain карактеристики кои ќе ви помогнат во развојот на поголема заштита на податоци. Тој верува дека во 2018, оваа област ќе се види од најзначајните придобивки од заеднички развој на такви технологии како криптографија, енкрипција, и blockchain:

Blockchain е моќна алатка која може да донесе позитивни промени во многу индустрии, а ние се предвиди дека достигнувања во технологија за енкрипција и криптографија, во комбинација со blockchain, ќе биде рецепт за успех во индустријата за безбедност во 2018. на пример, податоци се пробие на Equifax е нешто што е потребно повеќе од само blockchain за да го спречи. Додека blockchain технологија може да има навистина помогна клиенти тврдат поголема контрола над нивните лични податоци во сопственост на компанијата, лоши практики за безбедност би ги остави ранливи, со или без blockchain. Каде безбедносни карактеристики blockchain навистина ќе дојде во свои ќе биде во спрега со нивните IoT. Со постојано зголемување на бројот на поврзани уреди, 2018 ќе треба безбедносна архитектура blockchain за заштита на IoT апликации и корисници од софистицирани податоци прекршувања. Силно верувам дека 2017 беше само Трејлер за она што е да дојде во 2018 низ целиот екосистем blockchain и секторот.

Дмитриј Zhulin, ко-основачот на ИНС Екосистем, очекува да види blockchain стане широко прифатен мејнстрим технологија во 2018, трансформирање на цела низа на индустрии од финансиски услуги и мало, на логистиката и медицината. Во исто време, Макс Kordek, ко-основач на компанијата Lisk, верува дека може да се очекува многу случувања во владеење на blockchain мрежа во 2018, кој ќе вклучува нови механизми консензус и ажурирани принципи за донесување одлуки во врска со мрежа надградби:

Со корисник Активирај Мека Вилушка Bitcoin е (UASF), или Lisk е делегирана-доказ-на-удел механизми консензус, можеме да очекуваме идни решенија кои им помагаат да се направи клучни одлуки за иднината на проектот. Прашањето за приспособливост ќе биде уште една жешка тема продолжува во 2018. Тековни blockchain рамки се уште заостанува во споредба со брзини трансакција понудени од страна на традиционалните конкуренти како што се VISA или MasterCard. Индустријата ќе треба да најдат нови решенија и да се оптимизира кодот до точка каде што може да се постигне конкурентна нивоа на одговорност. Ова е една од причините зошто е Lisk sidechains спроведување. Обезбедување на добро распоредени мрежна активност и подобрување на брзина на обработка на мрежата е од суштинско значење.

Blockchain технологија Развивање 2018


7 Најдобрите обука blockchain развој, Курсеви и сертификати