Грешки на Крипто инвеститори. грешка 3

Занемарување на безбедносни мерки

Инвестирање во cryptocurrencies е поврзана со висок ризик, вклучувајќи ги и како резултат на присуството на пазарот на голем број на scammers кои користат разни методи на напади за да се добие крипто-заштеди за инвеститорите. така, во согласност со признавање на cryptotrader Петар Меккормак, напади на Крипто Паричници се посветени на ден. Размена, исто така, се предмет на постојани проверки на сила.

Секој имател на cryptocurrency мора да бидат свесни за потенцијалните закани и да ги набљудува сите мерки на претпазливост при работа со cryptocurrencies:

– Изберете метод на складирање cryptocurrency: тоа е најдобро да се користи ладна паричници и да ги поткрепени;

– Користете две-фактор за проверка на корисникот

– Инсталирајте сигурен анти-вирус програма

– Никогаш не се открие вашиот приватен клуч

– Секогаш проверувајте на адресите на паричници и врски

– Имаат сигурен систем на лозинки и седат фрази

Тоа е исто така вреди да се зачува вашите лозинки и Сид-фрази во безбедно место, инаку тоа е веројатно да се повтори судбината на Марк Frauenfelder, кој во 2017 речиси ги загубија своите Bitcoins за повеќе од $ 32,000. И сите, бидејќи тој загуби лист со лозинка 24 зборови од студ паричник. Сфаќајќи дека тој не може да се сети на ПИН-код за паричникот, тој е ужаснат од сознанието дека тој не може да cryptocurrencies неговата било кој начин.
Frauenfelder апелираше до техничка поддршка на крипто творецот паричникот, напиша на форуми, бара начини да го пробие, па дури и се сврте кон специјалист хипноза, Но, сето ова не донесе посакуваниот резултат.

Како резултат, тој е со помош на еден млад хакер, кој напиша инструкции за тоа како да се бори на софтвер за ладна паричник. Сепак, тоа го чинеше многу месеци на стрес, пари и провизија на хакер за наплата на лозинка и Сид-фраза.

Грешки на Крипто инвеститори. грешка 2 Грешки на Крипто инвеститори. грешка 4


Напиши: Ричард Abermann


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *