Грешки на Крипто инвеститори. грешка 2

Грешки на Крипто инвеститори

Тие мислат дека тоа е можно да се збогатат брзо на cryptocurrencies

Cryptotrader Петар Меккормак анализа на состојбата на пазарот на криптографија и дојде до заклучок дека многу нови крипто ентузијасти доаѓаат на пазарот со апсолутна сигурност дека тие ќе бидат во можност брзо да се збогатат. Според Меккормак, ова доведува не само до разочарување, но исто така и на брзо губење на средства.

Секако, кога на пазарот се соочува со полетување период, многу нови инвеститори дојде до тоа, надевајќи се дека ќе добиете лесен профит. Згора на тоа, тие пишуваат за тоа во сите вести, и оние кои успеваат да се добие добра плата, каже за нивните успеси. Но, меурчиња се раѓаат: што се случи со точка-com балонот на, и истиот беше со 2008 станбен меур.

Сепак, крипто пазарот не функционира во рамките на шемата на приходи инстант. Ова е шпекулативни пазарот, во кои некои играчи беа во можност брзо да се збогатат. Многу брзо се губи сите свои инвестиции. крипто пазарот, како и секој друг пазар, е циклична, што значи дека по период на раст, период падот нужно ќе дојде. Како што се случи во 2013: на општиот распоред на криптологија, овој период изгледа како момент на мал пораст, по што имаше незначителен пад.

Сепак, Всушност, во ноември 2013 капитализација на крипто пазарот се зголеми брзо во однос на позадината на доаѓањето на нови играчи кои инвестираат во Bitcoin – револуционерните нови пари на иднината. така, до декември 4, 2013 бројката достигна својот прв максимум $ 15.7 милијарди. А до декември 19, капитализација падна нагло речиси двојно – до $ 6.9 милијарди. Крипто пазарот траеше повеќе од две години за да закрепне и да го достигне минатото издигнувања.

Оваа ситуација може да се повтори, и покрај тоа што денес на пазарот за крипто валута е многу различно од она што го видовме 2013: играчи имаат повеќе информации за тоа, и екосистемот е брзо се развива и изнаоѓање на нови начини на употреба. Сепак, ова е шпекулативни пазарот што може да пропадне во секој момент. Секако, постојат примери за тоа како може да се збогатат брзо на тоа, сепак, шансите за губење на сите инвестиции се должи на лошо планирани инвестициски стратегии многу пати повисока.

Грешки на Крипто инвеститори. грешка 1 Грешки на Крипто инвеститори. грешка 3


Напиши: Ричард Abermann


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *