Sajarah cryptocurrency pisanan

ing publikasi saka Bitcoin karya: Sistem Monetary pegatan Elektronik dening penulis aneh Satoshi Nakamoto ing 2008 ditandhani awal saka jaman anyar ing donya Alexa. Ana Crypto-itungan – unit digital pegatan saka pitungan, transaksi kang direkam ing chain saka pamblokiran.

Bitcoin wis tenan dadi pisanan project cryptocurrency dipun ginakaken

nanging gagasan cryptocurrency wiwit pungkasan abad pungkasan ripened ing bunderan Daftar cryptographers lan ciprofancks – wong kasengsem ing nglindhungi privasi. Bitcoin diarani pengikut saka rong sistem cryptocurrency, kang wis ora dipun ginakaken. Ing idea saka “anonim mbagekke sistem elektronik dhuwit” b-dhuwit iki diterangake ing 1998 dening pangembang Wei Dai. Ing taun kang padha, ilmuwan ing lapangan ilmu komputer, kriptografi lan hukum Nick Szabo ngajokaken konsep itungan digital pegatan Bitgold nggunakake sistem Proof-of-Work (a dimodifikasi Proof-of-Work-protokol digunakake ing Wikipedia).

Sajarah cryptocurrency pisanan

Sajarah cryptocurrency pisanan

Satoshi Nakamoto nyerat sing karya ing Bitcoin wiwit ing 2007. Bitcoin kertas putih iki presented ing milis kanggo gawe ing Oktober 31, 2008, blok pisanan ing Wikipedia, ngemot pisanan 50 bitcoins, iki diprodhuksi dening Satoshi ing Januari 3, 2009, kang dianggep kalahiran Bitcoin. Versi pisanan lunak Bitcoin iki diterbitake ing Januari 9. Panampa pisanan Bitcoin-transaksi, digawa metu ing Januari 12, ana cipherophone Hal Finney, karyanipun migunani protokol Proof-of-Work RPOW pisanan. Sak transaksi Satoshi dikirim Finney 10 bitcoins kanggo nyoba sistem. Finney ngandika “nyekel release lunak pisanan sanalika Satoshi ngumumake”: “Aku ana ing wong pisanan sawise Satoshi sing mlayu Bitcoin,” Finney wrote. Nalika pangripta Bitcoin, tau ngumumke identitas, pensiun ing 2011, pangembangan Bitcoin iki terus dening Programmer Gavin Andresen (nganti 2016).

Salah siji saka gagasan utama Bitcoin ing tartamtu lan cryptocurrency ing umum iku pangayoman informasi financial

“liyane bisa ndeleng sing wong ngirim jumlah tartamtu kanggo wong liya, nanging Aku ora naleni transaksi kanggo wong tartamtu,” ngandika kertas putih Bitcoin. Nanging, Bitcoin diarani mung sebagian anonim, lan iki amarga peculiarities dadi-disebut “umum” perang Bitcoin: iku ngreksa sajarah kabeh transaksi, kang, ing tangan siji, njamin transparansi operasi, nanging ing liyane, ngijini sampeyan kanggo trek sajarah transaksi saka alamat tartamtu, kang bisa bantuan ing identifikasi saka wong. Mantan agen CIA Edward Snowden disebut mblokade umum “salah akeh ageng ing arsitektur Bitcoin” saka ing watesan technical ing Processing saka transaksi. “Iki mung kompatibel karo mekanisme ngarahke ing long-term dagang, amarga iku mokal kanggo ngreksa sajarah kabeh tumbas sing wong wis digawe ing urip, nalika menehi wong akses menyang kabeh operasi dileksanakake,” ngandika. Lan ing Maret, Snowden dirilis dokumen rahasia saka Nasional Keamanan Penerjemah (NSA), saka kang nderek sing agensi wis nelusuri Bitcoin kedhaftar awit ing paling 2013.

Sajrone periode 2013-2014, dinamika saka mesthi Bitcoin ditandhani dening kahanan kang ora tetep nemen. ing November 2013, rega saka Bitcoin pisanan menang ing $ 1000 batesan, Duwe tambah 5 kaping sasi lan 17 kaping wiwit Juli 2013. Experts nelpon loro alasan utama kanggo wutah mbledhos kuwi: spring Wangaaybuwan krisis perbankan lan dikarepake tambah saka investor Chinese. Nanging, ing pungkasan 2014, Bitcoin ambruk kanggo $ 310.

Nanging, asil nyengsemaken 2013 narik kawigatèn saka media donya, kang diparingi sing impetus serius kanggo release saka Bitcoin saka bunderan saka geeks lan distribusi massa sawijining, uga tumitah cryptocurrencies liyane.


Sajarah cryptocurrency pisanan

siji komentar

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *