The PHANTOM protokol anyar bakal bersaing jeung kilat Network

The Birokrat di SPECTER protokol na jurig Jonathan Sompolinski na Aviv Zohar digambarkeun protokol anyar dina surat penting diterbitkeun minggu ieu. Protokol PHANTOM janji konfirmasi dipercaya tina transaksi “iraha wae rubakpita jaringan”, kaasup kontrak pinter. Ngembangkeun anyar ieu dumasar kana leyuran saméméhna ti paréntah anu sarua, SPECTER, nu departs tina struktur block tradisional bitcoin tur migunakeun leuwih scalable “diarahkeun block grafik siklus” (blockDAG). Peneliti nerangkeun téhnologi salaku “generalisasi sacara tina ranté Satoshi, nu hadé cocog pikeun sistem tina gancang atawa badag blok.”

Teu kawas solusi offline kayaning Network kilat, lamun transaksi anu dipigawé dina hiji jaringan nambihkeun kana, Phantom nawarkeun solusi dumasar-klien nu ngidinan Anjeun pikeun ninggalkeun sagala data transactional on blockroom nu.

Nurutkeun kana pangarang, fitur distinguishing utama PHANTOM éta ngajadikeun mungkin nu nyusun linier blok, nu SPECTER henteu ngidinan. Kanggo ieu, anjeunna ngagunakeun “algoritma Irakus” dina platform blockDAG na distinguishes blok dihasilkeun ku “jujur” titik tina “non-cooperating” titik nu nyimpang tina protokol pertambangan. Salaku pamekar nulis, bédana ieu ngamungkinkeun sakabeh “titik jujur” ngahontal konsensus a. Ngarengsekeun masalah nyusun linier ngamungkinkeun PHANTOM kana skala itungan wae, kaasup kontrak pinter.

Sompolinski na Zohar ngakuan yén demi nyusun linier, PHANTOM berkurban laju konfirmasi urus, nu éta luhur di saméméhna protokol SPECTER. Tapi peneliti bade ngajawab masalah ieu karya bakal datang.


nu ngarang: Richard Abermann