ulama Islam nyebutkeun Bitcoin nyaeta patuh dina panerapan Syariah

A deklarasi panganyarna ku hiji ulama Islam nu Bitcoin nyaeta patuh kalayan hukum Syariah bisa jadi cukang lantaran tukangeun dinten ieu $1000 harga surge, muka pasar ka investor Muslim anu saméméhna unsure lamun cryptocurrency nu mumpuni sakumaha duit di handapeun hukum Syariah.

Bitcoin ragrag dina definisi tangtu duit di hukum Syariah - naon bae anu janten lega katampa jadi mata uang ku masarakat atanapi mandat pamaréntah.

Mufti Muhammad Abu Tutug Oncom, a panasehat Syariah jeung perwira minuhan di mekar Keuangan Jakarta, diterbitkeun mangrupa fatwa kertas anu dina kasus katangtu, Bitcoin memang tiasa Halal (diijinkeun).

Excerpt baca:

"Di Jerman, Bitcoin diakuan salaku alat tukeur légal sahingga qualifies salaku uang Islam di Jerman. Di nagara sapertos nu AS, Bitcoin lacks status moneter légal resmi tapi katampi keur mayar di rupa-rupa padagang, sahingga qualifies salaku uang adat Islam ".

Saterusna, Bitcoin jeung téhnologi blockchain align ogé kalawan idéologi Syariah. Fractional cagar perbankan mana nu kapamilikan ti duit aub mangrupa hasil hiji “injeuman unethical” (riba) geus dilarang. Kusabab blockchain undeniably ngabuktikeun kapamilikan, eta sabenerna leuwih patuh kalayan Syariah ti perbankan, sarta ieu kabeh kaasup dina kertas diterbitkeun ku Mufti Muhammad Abu Tutug Oncom.

 

Leave a Reply

alamat surélék anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *