Anu dijadikeun kontribusi pangbadagna pikeun industri crypto? puncak 7

Satoshi Nakamoto – Bitcoin, block Chain

Satoshi Nakamoto the founder of Bitcoin and creator of unique Bitcoin client, huluna daptar jalma paling boga pangaruh anu geus dijieun ti kontribusi greatest kana industri crypto. Dina meunteun panganyarna ngeunaan quartz, Kiwari Satoshi Nakamoto mungkin gaduh tina 980,000 ka 1 juta bitcoins. dina Désémber, panyipta anonim bitcoin urang bakal geus miboga $19.4 miliar atawa geus jalma richest 44th di dunya. Mun bitcoin teu jadi mata uang global, Satoshi Nakamoto meureun bakal lalaki wealthiest di dunya. Tapi saha anu nyumput handapeun pseudonym of Satoshi Nakamoto masih tacan dipikawanoh.

Naon kami nyaho éta Bodas Paper “Bitcoin: A peer-to-peer System Cash Electronic” ieu diterbitkeun dina pseudonym of Satoshi Nakamoto on Oktober 31, 2008. Paper Bodas ieu didadarkeun sistem pinuh desentralisasi kas éléktronik, nu teu merlukeun pihak katilu mana wae. The profil dina ramatloka tina P2P Yayasan nyebutkeun yen Satoshi Nakamoto mangrupakeun warga 42 taun heubeul di Jepang, jeung nyadiakeun link ka bitcoin.org. Dina ahir 2010, Satoshi ngumumkeun yén anjeunna ninggalkeun nungkulan “hal anu leuwih penting.” Saprak harita aya euweuh aktivitas atas nama Satoshi Nakamoto. Ieu kabeh informasi anu bisa dianggap bisa dipercaya; sésana nyaéta spekulasi na guesswork.


Nick Szabo – kriptografi, Cryptocurrencies, kontrak Smart

Nick Szabo is a famous cryptography specialist and a researcher in theoretical computer science. Ieu anjeunna anu kahiji ngawanohkeun konsép “kontrak pinter ” di 1996, nu ngidinan aset babagi tanpa resorting ka pihak katilu. Di 1998, Szabo dirancang mékanisme pikeun alat tukeur digital desentralisasi sarta disebut “bit emas.” Teu heran loba peserta pasar crypto mertimbangkeun anjeunna Satoshi Nakamoto.

Szabo ngadéklarasikeun oposisi pikeun SegWit2x, nu éta bisa dilaksanakeun dina jaringan Bitcoin gugur panungtungan. Anjeunna digambarkeun garpu teuas sahiji jaringan Bitcoin, Bitcoin Cash, siga “terpusat sock padalangan.”

November panungtungan, Szabo sarta panalungtik Elaine Ngeun ngawanohkeun metoda digawé tina ngirim transaksi Bitcoin leuwih sinyal radio. Metoda ieu diwanohkeun dina Bitcoin Konférénsi skala di San Fransisco salaku cara pikeun nangtayungan jaringan tina serangan potensi firewalls, gateways jaringan, atawa cara séjén pikeun ngadalikeun desentralisasi jaringan anu bisa dipaké ku nagara atanapi pausahaan telekomunikasi.


Roger Témbongkeun – Bitcoin.com

Roger Témbongkeun ieu lolobana dipikawanoh salaku salah sahiji millionaires bitcoin munggaran, a.k.a. Bitcoin Yesus, nu teu héran saprak Ver mimiti investasi dina bitcoin sakumaha mimiti saperti dina 2011. Eta sia noting yén Ver nyaéta lalaki pisan rongkah malah ku standar dunya crypto. Di 1999, sanggeus sataun ulikan, anjeunna turun kaluar tina De Anza College di ni'mat ngalakonan bisnis pribadi. Di 2005, anjeunna dihukum sapuluh bulan panjara pikeun ngajual petasan (ilegal di Amérika Serikat) on eBay. Di 2006, Roger dipindahkeun ka Jepang sarta ninggalkeun kawarganagaraan Amérika. Di 2012, anjeunna jadi salah sahiji pendiri hiji organisasi nirlaba, Bitcoin Yayasan, anu boga tujuan pikeun "ngabakukeun, ngalindungan, jeung ngamajukeun pamakéan Bitcoin duit cryptographic pikeun kapentingan pamaké di sakuliah dunya. "Kiwari Ver aya dina muatan tina jasa dompet cryptocurrency, Bitcoin.com

Leuwih taun katukang, nami Roger Ver sababaraha kali mucunghul di media alatan bubuka hiji cryptocurrency anyar, Bitcoin Cash, mana anjeunna ngarojong pisan ayeuna. Dumasar kana éta pamadegan na, Bitcoin Cash mangrupakeun “bitcoin leres” nu ngarojong nilai Satoshi Nakamoto.


Charlie Lee – Litecoin

nyaeta calon nu pang populerna kadua pikeun judul “leres” Satoshi Nakamoto. Di 2011, anjeunna dimekarkeun salah sahiji altcoins munggaran, Litecoin, nu mucunghul salaku hasil tina garpu di jaringan Bitcoin. Jalma nu speculating yén Litecoin bisa jadi “nu pérak ka emas bitcoin urang.” Di 2013, Lee nyandak up posisi diréktur teknis di Coinbase, platform cryptocurrency utama. tapi 2017, anjeunna mutuskeun ninggalkeun parusahaan ka difokuskeun promotion Litecoin.

Leuwih taun, laju cryptocurrency tumuwuh nepi ku leuwih ti sapuluh kali, tur kiwari nangtung di $255. dina Désémber, Charlie Lee ngumumkeun yén anjeunna ngalaman dijual sagala Litecoins na ku kituna taya sahijieun bisa nuduh anjeunna tina mangaruhan nu fluctuations harga. Anjeunna stressed yén anjeunna teu bade ninggalkeun proyek tur bakal nuluykeun bakti sadayana waktos pikeun karya ieu.


Tony Weiss – BraveNewCoin

Tony Weiss padagang bitcoin jeung investor jeung urut Wawakil Présidén di JPMorgan Chase-ieu ogé dipikawanoh di masarakat crypto. Weiss geus dianggap salah sahiji evangelists blockchain munggaran promosi téhnologi jeung beurat saprak 2013. Manéhna ngabogaan blog suksés, podcast a, nu Youtube Channel, sarta leuwih ti 80,000 pengikut on Twitter. CoinTelegraph mindeng publishes komentar jeung bahan na. Sajaba, di 2014, Weiss janten Kapala Panalungtikan di BraveNewCoin.

Nurutkeun kana Weiss’ panalungtikan anu geus diterbitkeun dina bulan Séptember panungtungan sarta dumasar kana éksponénsial pamaké bitcoin, ku tungtung 2018, harga bitcoin boga potensi pikeun ngaleuwihan nu $100,000 tanda. saméméhna, Weiss nyatakeun yén, ku tungtung 2017, bitcoin bakal meuntas $15,000 tanda, nu kami teu nitenan kana Désémber 17. Weiss kabuka criticizes mékanisme modérn raising dana ngaliwatan ICO, siga 90% tina ICO proyék téh “ngan hype.”


Vitalik Buterin – Ethereum

Vitalik Buterin teh ko-pangadeg salah sahiji proyék cryptocurrency panggedéna, Ethereum, sarta cryptocurrency asli na, nyaéta éter. Di 2013, Buterin diterbitkeun cryptocurrency Bodas Paper diwangun dina blockchain nu, dimana pamaké tiasa make kontrak pinter nu nyadiakeun aranjeunna kalayan loba kasempetan unik.

Ti mimiti taun, laju éter ngaronjat 57 kali, sarta Buterin ngagabung di rating tina Forbes Amérika “30 sahandapeun 30.” Bloomberg kaasup Buterin dina daptar tina 50 paling jalma boga pangaruh dina 2017, jeung Forbes Rusia kaasup anjeunna dina daptar tina 100 paling boga pangaruh Rusia abad.

Taun kamari, Buterin janten salah sahiji ti saeutik pangusaha anu patepung jeung Présidén Putin salila St. Forum Ékonomi Petersburg. Wincik paguneman teu kaungkap, Tapi sanggeus pasamoan ieu, otoritas Rusia dijieun U-péngkolan on téhnologi blockchain na cryptocurrencies, nelepon blockchain hiji téhnologi metot pantes perhatian. Sumawona, eta janten dipikawanoh yen Ethereum bade ngajalankeun hiji proyék gabungan sareng Vnesheconombank (WEBSITE); Sberbank ngagabung hiji proyék internasional perusahaan Ethereum Alliance (Eee), nu geus ngalibatkeun leuwih ti 200 pausahaan, sarta jadi Bank Rusia kahiji di EEA.


Gavin Kai – Panyiaran Parity, Polka dot

Gavin Kai teh ko-pangadeg jeung urut CTO di Ethereum, anu robah awal Ethereum Bodas Paper nu ditulis ku Buterin kana hiji program sabenerna ngajalankeun. Ayeuna Kai huluna nu Panyiaran parusahaan Parity, nu tumuwuh software jaringan blockchain. Anjeunna oge ko-pangadeg hiji Polkadot ngamimitian, nu tumuwuh protokol nu bakal ngidinan ngaronjatkeun scalability jaringan pikeun kasaluyuan gede tina blockchains swasta sarta umum.

The 2017 sataun kabukti hésé pikeun Kai. Dina awal taun, parusahaan hasil dileupaskeun Parity nu 1.5, hiji klien jaringan Ethereum diropéa. Tapi sanggeus mimiti alus, di tengah taun, Parity Panyiaran Nyanghareupan kasusah parna.

Juli panungtungan, éta dompet anu hacked. Kan hacker kapanggih bug dina kontrak kalayan multisignature, nu diwenangkeun aranjeunna maok 153,000 éter (kira-kira $32 juta wanoh). Parity dileupaskeun pérsi diropéa tina kontrak pinter pikeun ngajawab masalah ieu. Tapi, bug kritis sejen, nu resides dina perpustakaan nu manages logika dompet, ieu kauninga dina bulan Nopémber. Salaku hasil tina kasalahan а programmer urang, kira-kira $152 juta ieu beku di pamaké Parity’ rekening.

Numutkeun Kai, kabéh pamaké’ aset digital disimpen di platform anu lengkep aman, tapi t teu acan mungkin narik eta tina jaringan. Eta sia noting yen diantara aset beku éta $98 juta diangkat ku ngamimitian Polkadot ngaliwatan hiji ICO.



The versi nu pang populerna di saha sabenerna balik nami Satoshi Nakamoto nu di handap:

  • Nick Szabo - a élmuwan dina widang élmu komputer, kriptografi, jeung hukum, ogé salaku panalungtik kontrak pinter jeung cryptocurrency.
  • Charlie Lee - pencipta Litecoin.
  • Neal Raja, Vladimir Oksman, sarta nalangsa Bry - nu pangarang tina aplikasi patén, disebut “Ngamutahirkeun na dikabaran kenop enkripsi.”
  • Michael Klare - lulusan kriptografi di College of Dublin.
  • Hal Finney - ahli kriptografi.
  • Dorian Nakamoto - jadi warga nagara Amerika Serikat (California) asal Jepang.
  • Craig Wright - hiji pangusaha Australia.
  • Elon kasturi - a billionaire kawentar, kapala Tesla sarta Spasi X, sarta anggota Déwan di SolarCity

Sakabéh aranjeunna, kajabi Craig Wright, mungkir maranéhanana milik ka cryptocurrency munggaran. meureun, eta mangrupa sapotong alus teuing tina warta pikeun pasar crypto sabab Nakamoto nahan 5% sadaya bitcoins. janten, Nakamoto, upami hoyong, nyata bisa mangaruhan laju bitcoin tur pasar crypto.

tulisan patali: