Chainalysis – perusahaan nu ancur anonymity Bitcoin

Di nagara paling maju, Karya aktif sahandapeun jalan pikeun ngawanohkeun aturan pikeun pangaturan cryptocurrencies sarta meungpeuk. Dina drafting of tagihan, aranjeunna mindeng ditulungan ku pausahaan pikeun ngawas jaringan blokade, salah sahiji nu kawentar – Chainalysis. ngan dina 2017 parusahaan earned ngeunaan $ 700,000, cooperating kalawan kaayaan sarta hukum agénsi penegak.

ngeunaan Chainalysis

Chainalysis diadegkeun dina 2014 ku Jano Moller, Jonathan Levin sarta Michael Gronager. Arah utama perusahaan ieu mantau blockages jeung transaksi cryptocurrency pikeun combating laundering duit jeung panipuan. Pausahaan nu nyadiakeun layanan sarupa seueur, Tapi ampir sakabéh departemén AS, kitu ogé organisasi Éropa kayaning Europol, dilarapkeun ka Chainalysis.

Taun ka tukang Chainalysis narima leuwih ti $ 700,000 ti Departemen AS NKRI Kaamanan (DHS), nu Service internal Pajeg AS (IRS) jeung Imigrasi AS sarta Adat istiadat Control Service (ICE) pikeun digawé na. Ogé sataun panungtungan, pausahaan ieu rutin ngahubungi ku organisasi swasta, sakumaha dibuktikeun ku laporan quarterly ngarah ka sababaraha kontak sarta pasatujuan partnership.

Sarta salah sahiji konsumén biasa tina Chainalysis éta Biro Federal AS of Investigation (FBI), nu geus sababaraha kali replenished rekening parusahaan leuwih sababaraha taun katukang.

Chainalysis

Bantuan dina investigations

Hatur nuhun kana migawé bareng kalayan Chainalysis, FBI junun ngahontal hasil anu signifikan dina nalungtik laku lampah para pamilon ti anonim dagang situs Jalan Sutra, kitu ogé neuleuman ngeunaan rinci ti bangkrut ti bursa Mt Gox. Barina ogé, karyawan Chainalysis dilacak teh leungit 650,000 bitcoins, nu janten dipikawanoh salila dédéngéan dina Kongrés.

Salaku tambahan, hatur nuhun kana karya nu parusahaan ngawaskeun, dina ahir Nopémber 2017, pangadilan féderal AS maréntahkeun bursa Coinbase nyadiakeun data rahasia mun 14,000 pamaké. kaputusan saperti ieu dilakukeun dina lampu tina panalungtikan ku Service internal Pajeg AS (IRS), nu disangka nu pamaké tina bursa nu narima panghasilan tina diobral di cryptocurrency, di hal nu ilahar, dileungitkeun tina Mayar pajeg. janten, nurutkeun data IRS pikeun 2015, pajak on kauntungan tina operasi kalawan bitcoin ieu mayar ngan ku 802 jelema.

Pangaruh kana kriptografi

ramatloka parusahaan nyebutkeun yen Chainalysis percaya cryptocurrency jeung téhnologi blocking, sarta hasil ahir parusahaan anu nyadiakeun organisasi kalayan parabot pikeun nyegah aktivitas curang dina lapisan keuangan, bari respecting hak karusiahan. Sanajan, kanyataanna, jasa blockanalysis parusahaan nyambung individu husus kalawan transaksi husus dina jaringan.

janten, hatur nuhun kana jasa tina Chainalysis, nu IRS, salaku conto, monitor laku lampah Panyekel of bitcoins na cryptocurrencies sejen tur monitor mayar pajeg. Sarta ieu ngandung harti yén transaksi kalayan cryptocurrencies, kayaning bitcoin, teu bisa dianggap anonim. oge, pausahaan nu ngagunakeun layanan Chainalysis nampi laporan lengkep dina transaksi dina blok, konsumén poténsial maranéhanana jeung mitra.

Kanyataan yen parusahaan Chainalysis ieu gaining beuki loba nasabah ti diantara wawakil kaayaan jeung struktur, worries loba anggota masarakat crypto anu percanten ka masa depan cryptocurrency tanpa Perda kaayaan jeung katuhu dulur anonymity. Sanajan, nurutkeun kapala dana padepokan Capital Bill Browder, alatan tindakan pausahaan kayaning Chainalysis, cryptocurrencies anu jadi hiji cara beuki pikaresepeun jeung dipercaya tina investasi pikeun investor.


nu ngarang: Richard Abermann


Pangaturan Crypto Market di 2018