Bitcoin Hardforks naon eta?

Naon garpu?

Jaringan Bitcoin geus Isro ngaliwatan loba forks saprak mecenghulna cryptocurrency ieu 2008. forks kasebut sakuduna dituju pikeun mantuan pamekar pikeun ngajawab masalah kayaning scalability, kapasitas low tina TPS (urus per detik), Ukuran block kawates, sarta sacara umum pikeun mempermudah dina Bitcoin overload jaringan. Kalawan bitcoin keur hiji software open source, sagala pamaké dina jaringan tiasa nyalin, modipikasikeun, tur ngenalkeun aturan sorangan dina kode. kituna, sagala pamaké bisa nyieun protokol anyar jeung ranté nu dianggap forks, hardforks nyaéta lemes atawa jaringan.

Softfork mangrupakeun robah malik dina protokol blockchain nu teu nyegah ngumpulna hiji ranté anyar tina komunikasi jeung titik tina ranté heubeul. The softfork conto Hadé pisan dipisahkeun saksi atanapi SegWit. pamaké jaringan geus diaktipkeun softfork ieu dina bulan Agustus dina urutan ngaoptimalkeun struktur transaksi block ambéh maranéhanana bakal nalukkeun spasi memori kirang. The softfork diwenangkeun pikeun blok nyekel informasi langkung tanpa ngarobah karya tina jaringan Bitcoin.

Hardfork mangrupakeun ranté jaringan anyar nu kabentuk nalika aturan anyar jadi sauyunan jeung protokol blockchain heubeul. Dina hal ieu, tempat ngumpulna sahiji jaringan anyar jeung heubeul teu bakal bisa “ngayakeun hubungan,” saprak hardfork ngakibatkeun ngarobah mékanisme konsensus sorangan. Kalayan bantuan hardforks, pamaké jaringan coba pikeun ngajawab masalah konci tina jaringan Bitcoin kayaning rubakpita jaringan low anu ngamungkinkeun pikeun ngolah nepi ka tujuh transaksi per detik sarta kawates ukuranana block anu, nurutkeun loba, kedah tahan leuwih ti 1 MB data. Hardforks ogé ngameunangkeun pamaké pikeun nyieun cryptocurrencies anyar, salaku alternatif pikeun bitcoin.

Hasil hardforks kaliwat
2015-2016

Bitcoin XT nyaeta kahiji Bitcoin jaringan hardfork, anu dilaksanakeun dina bulan Agustus tina 2015. hardfork nu, nu dumasar kana kode sumber Bitcoin Core, ieu sakuduna dituju nambahan ukuran blok kana 8 MB, kukituna ngaronjatna rubakpita jaringan nepi ka 24 transaksi per detik, tapi cryptocurrency teu mangtaun pangrojong diperlukeun ti komunitas tambang. Pikeun nerapkeun Bitcoin XT eta diperlukeun 75% sadaya panambang jaringan Bitcoin nuliskeun jaringan anyar, tapi ngan 12% di antarana dirojong hardfork nu. Dina hal ieu, salah sahiji pamekar utama Mike Hearn dijual cryptocurrencies sarta ninggalkeun proyek dina 2016. Salaku hasilna, ngan 20 titik anu ditinggalkeun tina aslina anu 4,000 hijian, nu dijieun jaringan nu sadia dina momen anu.

Bitcoin hardfork Unlimited diawalan ngarobih ukuran block dina Méi 2016, lamun panambang anu diajukeun pikeun milih ukuran tina blok jaringan hareup. Numutkeun panambang, ngembangna ukuran tina blok teu ngan baris ngaleungitkeun antrian tapi ogé ningkatkeun Profitability maranéhna ku ngaronjatna waragad komisi total di blok. Tapi hardforks kritik, lolobana saha éta pamekar, dicatet yén strategi ieu bisa ngaronjatkeun kamungkinan anu pools terpusat badag tina panambang bakal ngawitan ngamanipulasi ngembangkeun jaringan.

Ieu dimaksudkan yén panambang kalawan kamampuhan hardware kawates moal bakal bisa ilubiung éféktif dina ngembangkeun jaringan jeung dina ngajalankeun lila bakal ditumpes superseded. kituna, jaringan bakal jadi terpusat di sababaraha pools. Ahli ogé kapanggih sababaraha bug dina software Bitcoin Unlimited, nu kahiji dina bulan April lajeng dina Méi taun ieu ngarah ka downfall tina 70% sahiji titik dina jaringan nu, kukituna undermining trust komunitas crypto mun forks ieu.

proyék Bitcoin klasik diawalan ka alamat masalah scalability jaringan Bitcoin, nu kungsi teu acan direngsekeun ku hardfork Bitcoin XT. Tujuan proyék ieu nambahan ukuran blok kana 2 MB lajeng ka 4 MB. Tapi hardfork ieu teu mangtaun pangrojong diperlukeun masarakat crypto. Di pisan dimimitian leuwih ti 2,000 titik nyandak bagian dina proyék nu,” Tapi jumlahna turun ka 100 ku 2017. Dina bulan Nopémber eta diumumkeun yen proyék ieu shutting handap sanggeus SegWit2X geus dibolaykeun sarta pamekar proyek kungsi kabuka dirojong Bitcoin Cash, nu cryptocurrency anyar.

2017

Bitcoin Cash ieu meureun nu kawentar tur suksés hardfork jaringan Bitcoin. Salaku hasil tina protokol hardfork kapaksa, Bitcoin Cash mecenghul di blok 478,558 on 1 Agustus. Salaku bagian tina garpu, ukuran block ngaronjat tina 1 MB ka 8 MB, na ieu, dina waktosna, ngaronjat kapasitas jaringan sarta ngurangan waragad urus. saatos hardfork, Panyekel Bitcoin miboga jumlah sarua Bitcoin Cash dina e-dompet maranéhanana. Jaringan anyar geus disadiakeun mékanisme nu ngajaga ti transaksi babarengan dina dua blockchains. Dinten, 13 Desember, laju bursa Bitcoin Cash nyaeta $1,616.84 sarta ayeuna ditempatkeun katilu ku dimodalan cryptomarket.

Bitcoin Emas cryptocurrency mecenghul di 24th Oktober salaku hasil tina hardfork on blok 491,407 dilaksanakeun ku sungut pertambangan kilat ASIC di Hong Kong. Tujuan proyék téh jadi mata uang leuwih pikaresepeun pikeun panambang non-profésional ti bitcoin aslina. Dina hal ieu, jumlah leuwih gede pamaké jaringan tiasa milik Bitcoin Emas jeung motto cryptocurrency nyaeta “nyieun bitcoin desentralisasi deui.” Gantina tina heubeul Buktina-of-Gawé initiators protokol hardfork nganggo salah anyar, Equihash. Algoritma ieu leuwih sénsitip ka ukuran memori aksés acak (Ram) sarta ogé dipaké nalika pertambangan cryptocurrency Zcash. Dinten, 13 Desember, Nilai tukeur Bitcoin Emas téh $276.88 jeung dimodalan pasar téh leuwih ti $4.5 milyar.

Bitcoin Inten geus hardfork nu, nu kajadian di ahir Nopémber on blok 495,866. Bitcoin Inten panambang nyieun blok dina algoritma anyar sahiji buktina gawé (PoW). oge, cryptocurrency ieu béda ti hiji pisan munggaran ku sapuluh kali ningkat dina volume emisi jeung ukuranana blok 8 MB. Pamekar yakin yén hardfork ieu dimaksudkeun pikeun ngajawab masalah kayaning kurangna panyalindungan privasi, konfirmasi urus slow, na bangbarung tinggi pikeun pamilon anyar pikeun asupkeun jaringan nu. Pikeun nyieun jaringan pertambangan Bitcoin Inten, e-dompét, kode titik, jeung API, kitu ogé pikeun nambahkeun kode open source di GitHub ieu rencanana ku tungtung taun.

super Bitcoin, a cryptocurrency anyar, mecenghul di 12 Desember, salaku hasil tina division dina jaringan Bitcoin on blok 498,888. Motto Super Bitcoin nyaeta “nyieun Bitcoin hébat deui.” Éta noteworthy anu gaganti ICO tradisional platform ieu ngagunakeun métode anyar attracting Investasi, disebut kurban garpu mimiti (IFO). hardfork nyadiakeun unit ningkatkeun nepi ka 8 MB. jaringan nu ngagunakeun téhnologi kilat Network nu bakal ngidinan ngalakonan hiji angka taya micropayments. Sumawona, jaringan Super Bitcoin geus ngajalankeun kontrak pinter. catetan pamekar, kumaha oge, yén garpu anu dimaksudkeun pikeun ngawujudkeun kahayang masarakat crypto sarta éta rada hiji percobaan.

hareup

Kilat Bitcoin - division jaringan presumably bakal kajadian 23rd Désémber on blok 499,999. Pamekar ti jaringan anyar hayang ngagabungkeun nu qualities best of bitcoin na ethereum. kituna, téknologi kilat Network ogé bakal dipaké dina jaringan anyar pikeun mawa kaluar micropayments jeung DPOS anyar (Bukti stake Delegated) mékanisme bakal dilarapkeun keur musyawarah. Pikeun ngaronjatkeun unit nepi ka 2 MB, nu baris ngaronjatkeun kagancangan urus na eta diperkirakeun yén jaringan bakal ngarojong kontrak pinter. jaringan nu ogé bakal boga hiji speed ngaronjat ciptaan block anyar nu baris nyandak nepi ka 3 detik. Bari hardfork teu ngarojong SegWit, eta nyadiakeun panangtayungan ti transaksi-terusan. Sanajan, eta sia noting yén sanajan tanggal peluncuran approaching, proyék nu boga kénéh kana nyetél ramatloka digawé.

Bitcoin hardfork Good, ngagagas ku cryptocurrency investor Cina Chandler Guo, nyaeta kajadian di blok 501,225, on 25 Desember. pangusaha nu nyebatkeun yén pre-tambang moal bakal kajadian, bari volume émisi bakal Jumlah ka 21 juta ALLAH. Sababaraha séntral stock geus dikonfirmasi yén maranéhna bakal bisa dipaké jeung cryptocurrency anyar, nu bakal gifted mun bitcoin Panyekel dina nisbah hiji hiji.

Bitcoin Platinum diwakilan salaku hardfork jaringan Bitcoin, nu ieu sakuduna dituju lumangsung dina blok 498,577 sarta nyieun hiji cryptocurrency anyar. Sanajan, sakumaha ngalaporkeun Cointelegraph, hardfork mangrupa scam dijieun ku rumaja ti Koréa Kidul, jeung mata uang sorangan salinan pinuh ku kodeu Bitcoin Cash.

pendapat ahli

Co-pangadeg ZenCash, Rob Viglione percaya yén forks nu hambalan nyukupan pembangunan blockchain:

ékosistem Buka-sumber nu dirancang pikeun mekar, naha éta ngaliwatan kamajuan dina-proyék atanapi forks nu sakabéh basa kode mana dina arah sauyunan. Évolusi nyaéta prosés pabalatak, jadi teu salawasna ngahurungkeun kaluar ogé, tapi kadang éta hijina jalan ka gaduh breakthroughs badag.

The pamekar ngarah tina blockchain di Sweetbridge, Bob Summerville percaya yén forks anu alus lantaran ngawenangkeun anggota pikeun mutuskeun kumaha jaringan kudu ngamekarkeun:

Aya geus taun sieun, kateupastian, jeung ragu dina komunitas Bitcoin ngeunaan Risiko forks teuas. Éta katempo keur kuring nu paling noise nu geus datang ti grup anu migawe kahadean paksaan jeung carana ngawasan leuwih pasar bebas na hak secede.

Aya hal kayaning a 'garpu goréng.' Anjeun teu kudu surak hiji tim atawa lianna. Experimentation sarta kompetisi anu alus. Hayu pasar mutuskeun tur ngiringan dimana anjeun ningali nilai.

pangalaman pembelajaran paling berharga kuring ti ETH / jsb pamisah éta yén ranté minoritas anu giat. Mun komunitas crypto boga Bedana irreconcilable, lajeng bisa balik cara misah Anjeun, jeung nu ngan rupa. Anjeun meunang cerai na duanana ngaléngkah kalawan nyawa anjeun, tinimbang hirup babarengan di kasangsaraan salamina, terus arguing ".

Tapi Diréktur LOOMIA, Saul Lederer boga hiji titik lengkep sabalikna of view:

"Saturating pasaran kalawan versi béda tina Bitcoin téh matak ngabingungkeun ka pamaké sarta discredits ngaku yen aya sababaraha kawates Bitcoins-saprak anjeun salawasna bisa garpu éta sarta ganda suplai nu,"Tatan Lederer. "Naon deeply troublesome éta ieu spin-offs sprung ti squabble rélatif leutik di masarakat Bitcoin on kumaha nanganan wates ukuranana block. Gantina datang ka hiji perjangjian, masarakat, pamekar, jeung kode anu fracturing kana Grup béda. "

 

hardforks bitcoin

 


Bitcoin Hardforks