Ministri i Financave Tajlandë: Qeveria nuk do të ndalojë tregtinë cryptocurrency

Qeveria Thai nuk do të ndalojë tregtinë cryptocurrency, thotë se Ministri i Financave Apisak Tantivorawong, por një kuadri rregullator për të qeverisur monedhat dixhitale do të bëhet më i qartë brenda një muaji.

Pas një diskutimi të kohëve të fundit, Agjencitë lidhura pajtuar se rregullatorët nuk mund të ndalojë përdorimin e monedhave virtuale, por do të duhet për të rregulluar dhe kontrollin e tyre në mënyrën e duhur, Z. Apisak tha në djeshme “Thailand Fluturim 2018” seminar organizuar nga Post Sot.

Banka qendrore, SEC, Ministria e Financave dhe Anti-Paratë Zyra Pastrimit (Amlo) kanë rënë dakord për të ngritur një panel pune i ngarkuar me shqyrtimin masat e mundshme për të rregulluar monedhat dixhitale.

Një burim në Ministrinë e Financave tha se paneli punuar së shpejti do të përcaktojë një kuadër rregullator për monedhat dixhitale.

Rregullimi cryptocurrencies paraqet vështirësi për shkak se nuk ka konsensus ekziston në praktikat më të mira rregullatore, tha burimi.


autor: Richard Abermann


 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *