investitorët japonezë kripto mund të përballet me deri në 55% tatimi mbi fitimin

Agjencia Kombëtare Tax Japonisë vendosi vitin e kaluar se fitimet kapitale në degën cryptocurrency janë një formë e “Të ardhurat Ndryshme,” investitorët tani janë të detyruar të deklarojnë fitimet e tyre në tallash metali e taksave vjetore për shkak shkurt. 16-marsh 15.

Ndryshe nga fitimet në aksione dhe monedhave të huaja, të cilat janë të tatohen rreth 20 përqind, Levy Japonisë mbi fitimet nga paratë virtuale shkon nga 15 për qind të 55 përqind. Shuma lartë vlen edhe për njerëzit me të ardhurat vjetore të 40 milionë jen ($365,000).

Me asnjë fitimet kapitale tatimit mbi investimet afatgjata në të holla virtuale në disa juridiksione përfshirë Singapor, një pjesë të vogël të investitorëve cryptocurrency të pasur janë larguar tashmë Japan, tha Kengo Maekawa, Shefi ekzekutiv i Shiodome Partners Tatimore Corp.

Potenciali ardhurat e vetëdijes për qeverinë japoneze mund të jetë i rëndësishëm. Në muajt e fundit rreth 40 për qind e të gjithë tregtare në Bitcoin ka qenë kundër jen.

Nderkohe, agjencia e taksave po krijon një bazë të të dhënave për investitorët cryptocurrency dhe ekipet me bazë në Tokio dhe Osaka duke ruajtur një tregti të ngushtë watch elektronike.


autor: Sara Bauer


 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *