dijetar islam thotë se Bitcoin është në përputhje me legjislacionin e Sheriatit

Një deklaratë e kohëve të fundit nga një dijetar islam që Bitcoin është në përputhje me ligjin e Sheriatit mund të jetë shkaku prapa sotme $1000 rritje çmimi, hapjen e tregut për investitorët myslimanë të cilët më parë ishin të pasigurt nëse cryptocurrency kualifikuar si të holla në bazë të ligjit të Sheriatit.

Bitcoin është nën përcaktimeve të caktuar parash në ligjin e Sheriatit - çdo gjë që bëhet të pranuara gjerësisht si valutë nga shoqëria apo mandati i qeverisë.

Mufti Muhammed Abu Bakar, një këshilltar Sharia dhe Zyrtari i pajtueshmërisë në Blossom Financave në Xhakartë, publikoi një vendim letër që në raste të caktuara, Bitcoin vërtetë mund të jetë hallall (i lejuar).

Një ekstrakt lexuar:

"Ne Gjermani, Bitcoin është njohur si monedhë ligjore dhe për këtë arsye kualifikohet si para islame në Gjermani. Në vende të tilla si SHBA, Bitcoin nuk ka status zyrtar ligjor monetare, por është pranuar për pagesë në një shumëllojshmëri tregtarësh, dhe për këtë arsye kualifikohet si para zakonore islame. "

gjithashtu, Bitcoin dhe teknologji Blockchain lidhur edhe me ideologjinë e Sheriatit. banking pjesshëm rezervë ku pronësia e parave të përfshira është rezultat i një “kredia joetike” (fajde) është e ndaluar. Sepse Blockchain pamohueshme provon pronësinë, ajo është në fakt më shumë në përputhje me Sharia sesa bankare, dhe kjo ishte e gjitha e përfshirë në letër të botuar nga myftiu Muhamed Abu Bakar.

 

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *