регулатор на САД за хартии од вредност е отворена

регулатор на САД за хартии од вредност е “отворен” на федералните регулирање на виртуелни валути

А U.S. хартии од вредност регулаторот планови за пратеници кажува дека тој е "отворена’ на федералните регулативи за виртуелни валути. Ова е сведоштво во врска со најновите сослушување во американскиот федерален суд на виртуелни валути наслов “Виртуелна валути: Улогата на надзор на U.S. Комисијата за хартии од и U.S. Стокови иднина тргување комисија.”

Извори од Конгресот изјави на сослушувањето во голема мера е вежба за откривање на фактите се фокусира на надлежностите на ДИК и CFTC да го надгледува cryptocurrency размена.


автор: Сара Бауер


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *