Тајланд Националната берза започна blockchain пазар финансирање

Тајланд Националната берза лансираше нов blockchain погон crowdfunding пазар.

Новата услуга blockchain користи за да се овозможи во peer-to-peer тргување во обид да им помогне на стартап пристап нов капитал од инвеститори, вклучувајќи ги и оние составен од капитал и институционален инвеститор светови.

СЕТ официјално започна “Во живо” платформа со blockchain технологија, за да се зголеми
стартап

Бангкок, мај 4, 2018 – “Во живо” – првиот Тајланд crowdfunding платформа за
стартап и мали и средни претпријатија развиена од страна на Берзата на Тајланд (СЕТ) со поддршка
од јавниот и приватниот сектор, – официјално започна со осум
насочени претпријатија од различни сектори, како што се мобилни апликации, потрошувачите
производи и медицинска опрема, да се приклучат, додека предизвикувајќи повеќе 50 компании да
го следат примерот во услови на растечки ентузијазам од инвеститорите.

СЕТ претседател Kesara Manchusree рече дека СЕТ има воспоставено живо Прикл Corp
Co, Ltd. има 99.99 проценти на акциите на СЕТ, да работат на crowdfunding
платформа која обезбедува Над шалтер (преку шалтер) трговија услуги за стартап
и МСП за пристап до капитал за финансирање. “Во живо” платформа е развиена со
употреба на blockchain технологија како инфраструктура за учество бизниси
да се прошири и да се во врска со иднината сојузи.

“СЕТ е решена да им понуди можности за раст преку создавање на
заврши стартување екосистем, заклучно од образованието на управување со бизнисот
за стартување и мали и средни претпријатија претприемачи, на помош во поврзувањето со
институционални и акредитирани инвеститори. “Во живо” платформа ќе биде клучен механизам
да помогне во придвижувањето напред раст Тајланд особено овозможување стартап и мали и средни претпријатија за да се
имаат повеќе финансиски пристапи преку crowdfunding. Бизниси може да се користат во живо
за промовирање на пошироката целна група при користење партнерство за проширување на клиент
база. во прилог, оваа платформа, исто така, нуди можности за инвеститорите, и
индивидуални и корпоративни, кои се квалификувани од страна на хартии од вредност
Комисијата (ДИК) прописи, да изберете да се инвестира во склопот на нивната бизнис
со потенцијал за раст,” додадена Kesara.

Бизниси да бидат квалификувани да се приклучат “Во живо”, треба да се компании регистрирани во
Тајланд, чии основачи и директори не носат криминални досиеја со финансиска
изјава ревизија спроведена од страна на овластени ревизори. Со цел да се зголеми во текот на трговија со луѓе
20 милиони, легитимен бизнис мора да претстави рекорд на претходните капитал
подигање на најмалку THB 5 милиони, или да биде одобрен од страна на спонзорот. за прибирање на средства
на повеќе од трговија со луѓе 100 милиони, финансиските извештаи ревидирани од страна на ДИК-уверение
ревизори мора да биде изложен.

Постојат четири видови на инвеститори за оваа платформа, која се состои од 1)
институционален инвеститор, 2) Капитал, 3) корпоративниот капитал и 4)
специфични инвеститор со годишен приход не помалку од трговија со луѓе 4 милиони денари, или во комбинација со
средства во вредност од не помалку од трговија со луѓе 50 милиони, и најмалку една година на инвестиции
Искуство.

Повеќе информации: live-mkt.com

 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *