Стивен Сигал стана амбасадор на МЦК “втората генерација на Bitcoin.”

“Холивудската ѕвезда ќе ја претставува водечка организација крипто валута,” проектот Bitcoiin2Gen информира во официјалното соопштение за печатот.

Стивен Сигал ја потврди оваа вест на својот Твитер.

Одбројувањето на веб-страницата на проектот покажува дека имало 33 дена замина пред почетокот на МЦК, но Bitcoiin2Gen веќе предизвикаа сомневања за заедницата.

Се тврди дека на платформата ќе работат на blockchain Ethereum и веќе влезе во партнерство со рударска компанија змеј рударство.

ветувањата на местото на проектот “значителен приход на носителите Bitcoiin (B2G)”, како и посебен надоместок за привлекување на инвеститори и учество во “акредитирани програми за рударство”. на “Филијалата на програмата” е илустрирано од страна на четири нивоа пирамида, каде што на врвот е 15% бонус, и долниот ниво е 2.5%.

Информации за организаторите не е достапна. Познато е дека сајтот е создадена во 2015 од Панама, но неговото управување беше заменет во јануари 8.

Стивен Сигал продолжува голем број на познати личности кои се украсуваат со крипто валута проекти, но ДИК веќе коментираа како рекламирање, да се напомене дека “познати личности ја користат сметки во социјални мрежи, промовирање на купување на акции или други инвестиции,” и ваквите активности може да биде нелегално, освен ако ” извор и висината на надоместокот во замена за рекламирање на своите услуги “.


Напиши: Сара Бауер


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *