Квадратни Пари проширува Bitcoin тргување карактеристики за сите корисници

Сквер во peer-to-peer апликација за плаќање наречен Плоштад Пари, кој е тргување стан Bitcoin, сега е достапен за сите корисници (со исклучок на оние во Њујорк, Џорџија, Хаваи, или Вајоминг). Корисниците имаат можност да купуваат и продаваат Bitcoin користејќи го она што начинот на плаќање што ги прилог на апликацијата.

Корисниците можат да купат до $10,000 вредност на Bitcoin една недела, како и депозит него од други адреси.

Корисникот Bitcoin се одржуваат од страна на плоштад, што значи дека тие се поврзани со вашата сметка и не уред. Иако ова не значи дека тоа е најдобро за безбедност, тоа е дефинитивно подобро за просечниот корисник, кој не може да заборави лозинката или ги губат своите телефонски и се уште може да се опорави нивните пари

Во изјавата дадена на TechCrunch велат од компанијата:

"Пари App дава право на луѓе со пристап до финансискиот систем, и на нашите клиенти покажаа интерес за едноставен, пристапен начин да се купуваат и продаваат Bitcoin. Преку нашата пилот, научивме многу за тоа како може да се направи ова искуство побрзо и полесно и ние сме возбудени за да ја прошири својата достапност. "- плоштад портпарол


автор: Сара Бауер