Холандија, министерот за финансии,: Bitcoin бара тест за одобрување

Министерот за финансии на Холандија, маслиновото Хокстра, сака да направи позицијата Холандија јасно на cryptocurrencies, во текот на следните неколку недели.

Хокстра изјави "Нашата колективна мисли’ одат во насока дека е пожелно, но тоа бара тест. Истото важи и за можноста за забрана, рече министерот.

Некои пониски куќа партии бараат мерки против cryptocurrency и тој се надева дека ќе биде во можност да го извести куќа на резултатот од неговите откритија, и тест, во следните неколку недели.

Хокстра издаде предупредување за Bitcoin: “Размислете пред да почнете.”


автор: Ричард Abermann