Најнови браќата Winklevoss’ крипто патент опфаќа безбедноста дигиталните трансакции

Една компанија во сопственост на Камерон и Тајлер Winklevoss, Основачите на размена на cryptocurrency Близнаци, е доделена на патент за систем кој има за цел да се подобри безбедноста на дигитални трансакции.

Пријавата е поднесена во ноември и е доделена во вторникот од страна на U.S. Патенти и трговски марки (USPTO). Во него се опишува “систем, метод, и програмата производ за обработка на безбедна трансакции во рамките на системот на облак компјутери,” со Андреј Laucius, Cem Paya и Ерик победник именуван како пронаоѓачи (ниту еден од Winklevosses се вклучени на листата).

Овој систем се користи комбинација на заеднички криптографски техники, вклучувајќи хаш функции и дигитални потписи. Бројките вклучени во примената објасни дека системот е наменет да обезбеди сигурност во дигитална размена на средства облак-базирани.


Напиши: Сара Бауер


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *