размена Cryptocurrency BitGrail објави инсолвентност по удар со секира

BitGrail размена cryptocurrency најави тие биле пробиени и ги замрзна повлекувања.

Тие официјално ги објави своите несолвентност на 8 февруари, 2018.

наводно BitGrail загуби 17,000,000 XRB во "губење неовластено пренесување’ ака пробие.


Важна забелешка
Bitgrail S.r.l ги известува своите корисници дека неовластени трансакции се појавија од внатрешни проверки на адекватноста на работењето на повлекување, што доведе до недостаток на n. 17 Милиони Нано c.a. дел од портфолијата раководи Bitgrail S.r.l.

За измамнички активности наведени погоре, денешната редовна жалба е поднесена со надлежните полициски органи и полициските истраги се во тек.

Ве молиме имајте во предвид дека други валути депонирани не биле погодени од страна на неовластени повлекувања.

За извршување на дополнителни проверки на она што се случи, како мерка на претпазливост и за заштита на потрошувачите, сите функционалности на сајтот, вклучувајќи повлекувања и депозити, ќе биде привремено суспендирана.

Ние го прошириме нашето искрено извинување за нашите клиенти и за сите оние кои се вклучени во незаконски трансфер на Нано на нашата платформа.

Понатаму соопштенија за јавноста ќе ги следи кратко време.

Ви благодариме за вниманието.

bitgrail.com


автор: Ричард Abermann


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *