CFTC стол: ние треба да ги почитуваат ентузијазам нова генерација за дигитални валути

За време вторник конгресното сослушување која се однесува на Bitcoin, Претседателот на Комисијата за тргување со добра и фјучерси бил директно прашан за виртуелни валути.

Тој рече дека гледа Bitcoin првенствено како стока, долгорочно чување на вредност, и отиде за да директно се спомене терминот “намера”. потоа тој рече дека Bitcoin е исто така се користи како валута, медиум на размена.

Тој понатаму рече, “Ние тоа го должиме на новата генерација, да се почитува нивниот ентузијазам за дигитални валути со внимателен и избалансиран одговор, а не негативни еден”

Тој се осврна и на blockchain и дистрибуирани Леџер технологија, посебно што има широк спектар на апликации од добротворни организации за банкарство.


автор: Сара Бауер


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *