Baidu започна blockchain-базирани акции слика платформа

Baidu, Кина интернет пребарување гигант, лансираше blockchain-базирани акции слика на услуги во обид да ја заштити имиџот на интелектуална сопственост во Кина, како дел од пошироката притисок за донесување blockchain технологија.

Услугата, наречен Тотем кој отиде онлајн среда, користи blockchain на временската ознака на поднесување на секоја оригинална фотографија од корисник со реално име идентитет и чување на податоци поврзани со слики во дистрибуирана мрежа.

Со постојниот капацитет Baidu во стружење интернет податоци и вештачката интелигенција, платформа, вели со споредување на слики кои се во оптек преку интернет со податоци се чуваат во следлива blockchain, тоа ќе биде во можност да ги потврдат тврдењата за прекршување на интелектуална сопственост.


Напиши: Сара Бауер


 

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *