The Phantom protokol anyar bakal saingan karo bledhek Network

Pencipta saka Spectre protokol lan GHOST Jonathan Sompolinski lan Aviv Zohar diterangake protokol anyar ing document diterbitake minggu iki. Protokol Phantom janjinipun konfirmasi dipercaya transaksi “ing sembarang bandwidth jaringan”, kalebu kontrak pinter. Perkembangan anyar adhedhasar solusi sadurungé saka printah padha, Spectre, kang budhal saka struktur pemblokiran tradisional Bitcoin lan migunakake liyane keukur “katuntun pemblokiran gambar acyclic” (blockDAG). Peneliti njlèntrèhaké teknologi “umum chain Satoshi, kang luwih cocog kanggo sistem cepet utawa gedhe pamblokiran.”

Boten kados solusi offline kayata Network Lightning, nalika transaksi conducted ing jaringan add-on, Phantom nawakake solusi basis klien sing ngijini sampeyan kanggo ninggalake kabeh data transactional ing blockroom ing.

Miturut penulis, fitur khas utama Phantom iku ndadekake bisa nindakake linear saka pamblokiran, kang Spectre ora ngidini. kanggo iki, kang migunakake “algoritma murko” ing platform blockDAG lan kaperang pamblokiran déning “jujur” kelenjar saka “non-sama” kelenjar sing taat protokol mining. Minangka gawe nulis, prabédan iki ngidini kabeh “kelenjar jujur” kanggo nggayuh konsensus sing. Ngrampungaken masalah penertiban linear ngidini Phantom kanggo ukuran pitungan sembarang, kalebu kontrak pinter.

Sompolinski lan Zohar ngenali sing kanggo marga saka nindakake linear, Phantom kurban tingkat konfirmasi transaksi, kang luwih dhuwur ing sadurungé protokol Spectre. Nanging riset sing arep kanggo ngatasi masalah iki ing karya mangsa.


Pengarang: Richard Abermann