Sing digawe kontribusi paling gedhe kanggo industri Crypto? Top 7

Satoshi Nakamoto – Bitcoin, pemblokiran Chain

Satoshi Nakamoto the founder of Bitcoin and creator of unique Bitcoin client, kepala dhaptar wong-wong paling pengaruh sing wis digawe ing panganggo paling industri Crypto. Ing evaluasi anyar saka Quartz, saiki Satoshi Nakamoto kudu saka 980,000 kanggo 1 yuta bitcoins. ing Desember, nitahake anonim Bitcoin kang wis padha $19.4 milyar utawa wis wong sugeh 44 ing donya. Yen Bitcoin Panjenengan dadi itungan global, Satoshi Nakamoto mbokmenawa bakal dadi wong sugih ing donya. Nanging sing wis ndhelikake sangisore jeneng singlon saka Satoshi Nakamoto isih ora dikenal.

Apa kita ngerti iku White Paper “Bitcoin: A Peer-kanggo-Peer System Cash Elektronik” iki diterbitake ing jeneng singlon saka Satoshi Nakamoto ing Oktober 31, 2008. Paper Putih iki diterangake ing sistem kanthi pegatan saka awis elektronik, kang ora mbutuhake pihak. Profil ing situs web saka P2P Foundation ngandika sing Satoshi Nakamoto warga 42-taun-lawas Jepang, lan nyedhiyakake link kanggo bitcoin.org. Ing mburi 2010, Satoshi announced sing piyambakipun nilaraken kanggo menehi hasil karo “iku luwih penting.” Wiwit ana kegiatan ing atas jenenge Satoshi Nakamoto. Iki kabeh informasi sing bisa dianggep dipercaya; liyane iku speculation lan guesswork.


Nick Szabo – kriptografi, cryptocurrencies, Contracts Smart

Nick Szabo is a famous cryptography specialist and a researcher in theoretical computer science. Iku kang pisanan ngenalaken konsep “kontrak pinter ” ing 1996, sing ngijini aset enggo bareng tanpa resorting kanggo pihak katelu. ing 1998, Szabo dirancang mekanisme kanggo itungan digital pegatan lan disebut iku “dicokot emas.” Iku ora ngageti sing akeh peserta saka pasar Crypto nimbang wong Satoshi Nakamoto.

Szabo ngumumaké musuh kanggo SegWit2x, ingkang dianakaké ing jaringan Bitcoin Autumn pungkasan. Panjenenganipun nggambaraken garpu hard jaringan Bitcoin, Bitcoin Cash, minangka “terpusat kaos kaki wayang.”

Nopember, Szabo lan panliti Elaine Ou ngenalaken cara apa ngirim transaksi Bitcoin liwat sinyal radio. cara iki ngenalaken ing Wikipedia Konferensi njongko ing San Francisco minangka cara kanggo nglindhungi jaringan saka serangan potensial firewalls, gateways jaringan, utawa cara liyane kanggo ngontrol jaringan pegatan sing bisa dipigunakaké déning negara utawa perusahaan telekomunikasi.


Roger View – Bitcoin.com

Roger View biasane dikenal minangka salah siji saka millionaires Bitcoin pisanan, a.k.a. Bitcoin Yesus, kang ora ngagetne wiwit Ver wiwit nandur modal ing Bitcoin minangka awal minangka ing 2011. Iku worth kang lagi nyimak sing Ver iku wong banget mirunggan malah dening standar donya Crypto. ing 1999, sawise taun sinau, kang metu saka De Anza College ing sih saka nganakake bisnis pribadi. ing 2005, piyambakipun dihukum kanggo sepuluh sasi ing pakunjaran kanggo sade firecrackers (ilegal ing Amerika Serikat) ing eBay. ing 2006, Roger dipindhah kanggo Jepang lan renounced kewarganegaraan Amerika. ing 2012, piyambakipun dados salah satunggaling pendiri saka organisasi non-profit, Bitcoin Foundation, sing yakuwi kanggo "standar, nglindhungi, lan ningkataké nggunakake Bitcoin dhuwit cryptographic kanggo entuk manfaat saka kedhaftar donya. "Sakniki Ver ing pangisian daya saka layanan dompet cryptocurrency, Bitcoin.com

Liwat taun kepungkur, jeneng Roger Ver bola-bali ngetingal ing media amarga introduksi saka cryptocurrency anyar, Bitcoin Cash, kang ndhukung dadi luwih saiki. Miturut panemune,, Bitcoin Cash punika “Bitcoin bener” sing ndhukung angka saka Satoshi Nakamoto.


Charlie Lee – Litecoin

punika calon kaloro paling populer kanggo judhul “bener” Satoshi Nakamoto. ing 2011, kang dikembangaké siji saka altcoins pisanan, Litecoin, kang muncul minangka asil saka garpu ing jaringan Bitcoin. Wong sing speculating sing Litecoin uga “slaka kanggo emas Bitcoin kang.” ing 2013, Lee njupuk munggah jabatan dadi direktur technical ing Coinbase, platform cryptocurrency utama. nanging ing 2017, kang mutusaké kanggo ninggalake perusahaan kanggo fokus ing promosi Litecoin.

Swara taun, tingkat cryptocurrency tansaya munggah dening luwih saka sepuluh kaping, lan dina stands ing $255. ing Desember, Charlie Lee announced sing padha wis didol kabeh Litecoins supaya bisa oleh dhadhakan kanggo nglapurake Panjenengane nggowo pengaruh fluktuasi rega. Ditekan yen wong iki ora arep ninggalake project lan bakal terus kanggo nglakoni kabeh wektu kanggo karya iki.


Tony Weiss – BraveNewCoin

Tony Weiss sudagar Bitcoin lan investor lan Ex-Wakil Presiden ing JPMorgan Chase-iki uga dikenal ing masyarakat Crypto. Weiss wis dianggep salah siji saka evangelists blockchain pisanan mromosiaken teknologi kanggo masal wiwit 2013. Dheweke nduweni blog sukses, podcast sing, ing Youtube Channel, lan luwih saka 80,000 pandherekipun ing Twitter. CoinTelegraph asring nerbitaké komentar lan bahan kang. tambahan, ing 2014, Weiss dadi Kepala Riset ing BraveNewCoin.

Miturut Weiss’ riset kang diterbitake ing pungkasan September lan adhedhasar wutah èksponènsial kedhaftar Bitcoin, ing pungkasan 2018, rega Bitcoin wis potensial kanggo surpass $100,000 tandha. sadurunge, Weiss nyatakake, ing pungkasan 2017, Bitcoin bakal nglintasi $15,000 tandha, kang kita padha mirsani ing Desember 17. Weiss kabuka Kritik mekanisme modern saka mundhakaken dana liwat ICO, minangka 90% saka ICO proyèk sing “mung Galaxy.”


Vitalik Buterin – Ethereum

Vitalik Buterin punika co-pendiri siji saka proyèk cryptocurrency paling gedhé, Ethereum, lan cryptocurrency asal, yaiku ether. ing 2013, Buterin diterbitake cryptocurrency White Paper dibangun ing blockchain ing, panggonan kanggo panganggo bisa nggunakake kontrak pinter sing nyedhiyani karo akeh kesempatan unik.

Saka awal taun, tingkat ether tambah 57 kaping, lan Buterin nggabung HFS saka Forbes Amérika “30 ing 30.” Bloomberg klebu Buterin ing dhaptar 50 paling wong pengaruh ing 2017, lan Forbes Russian klebu wong ing dhaptar 100 paling pengaruh Rusia abad.

Paling taun, Buterin dadi salah siji saka sawetara pengusaha kang ketemu karo Presiden Putin sak St. Economic Forum Petersburg. Rincian obrolan sing ora dicethakaké, nanging sawise sidang, Rusian panguwasa digawe U-siji ing teknologi blockchain lan cryptocurrencies, nelpon blockchain teknologi menarik sesuai. Menapa malih, dadi dikenal sing Ethereum iki arep miwiti proyèk bebarengan karo Vnesheconombank (SITUS); Sberbank gabungan proyek internasional Enterprise Ethereum Alliance (EEE), kang wis melu luwih saka 200 perusahaan, lan dadi Bank Russian pisanan ing EEA.


Gavin Kayu – Teknologi keseimbangn, Polkadot

Gavin Kayu punika co-pendiri lan mantan CTO ing Ethereum, sing rubah dhisikan Ethereum White Paper ditulis dening Buterin menyang program bener mlaku. Saiki Kayu kepala Technologies perusahaan keseimbangn, kang develops piranti lunak kanggo jaringan blockchain. Piyambakipun ugi co-pendiri saka Polkadot wiwitan, kang develops protokol sing bakal ngidini Ngapikake kaukur jaringan kanggo kompatibilitas luwih saka blockchains pribadi lan umum.

ing 2017 taun mbuktekaken angel kanggo Kayu. Ing awal taun, perusahaan kasil dirilis keseimbangn ing 1.5, klien jaringan Ethereum dianyari. Nanging sawise wiwitan apik, ing tengah taun, Keseimbangn Technologies ngadhepi kangelan abot.

Juli pungkasan, ing dompet padha disusupi. Peretas nemu bug ing kontrak karo multisignature, kang diijini kanggo nyolong 153,000 ethers (bab $32 yuta ing wektu). Keseimbangn dirilis versi dianyari saka kontrak pinter kanggo ngatasi masalah iki. Nanging, bug kritis liyane, kang uripe ing perpustakaan sing saged logika dompet, iki dideteksi ing November. Minangka asil kesalahan а Programmer kang, sak $152 yuta iki beku ing pangguna keseimbangn’ akun.

Miturut Kayu, kabeh kedhaftar’ aset digital disimpen ing platform sing rampung aman, nanging t iku durung bisa narik wong-wong mau saka jaringan. Iku worth kang lagi nyimak sing antarane aset beku ana $98 yuta wungu dening wiwitan Polkadot liwat ICO.



Ing versi paling populer sing bener konco jeneng Satoshi Nakamoto sing ing ngisor iki:

  • Nick Szabo - ilmuwan ing lapangan ilmu komputer, kriptografi, lan hukum, uga minangka peneliti saka kontrak pinter lan cryptocurrency.
  • Charlie Lee - pangripta Litecoin.
  • Neal King, Vladimir Oksman, lan Charles Bry - penulis saka aplikasi paten, disebut “Nganyari lan nyebarke tombol enkripsi.”
  • Michael Klare - lulusan saka kriptografi ing College of Dublin.
  • Hal Finney - spesialis kriptografi.
  • Dorian Nakamoto - warga Amerika Serikat (California) asal Jepang.
  • Craig Wright - sawijining pengusaha Australia.
  • Elon Musk - a billionaire misuwur, kepala Tesla lan Space X, lan anggota Dewan ing SolarCity

Kabeh mau, kajaba Craig Wright, lali sing kagolong ing cryptocurrency pisanan. Mbok, iku Piece banget warta kanggo pasar Crypto amarga Nakamoto ngemu 5% kabeh bitcoins. dadi, Nakamoto, yen pengin, Ngartekno bisa mengaruhi tingkat Bitcoin lan pasar Crypto.

kiriman web: