Chainalysis – perusahaan sing numpes ing anonymity Bitcoin

Ing negara paling berkembang, karya aktif ing cara kanggo introduce aturan kanggo angger cryptocurrencies lan Blok. Ing panyusunan tagihan, padha asring dibantu perusahaan kanggo ngawasi jaringan mblokade, salah siji sing paling misuwur – Chainalysis. mung ing 2017 perusahaan entuk bab $ 700,000, sama karo negara lan hukum agensi nglaksaknano.

About Chainalysis

Chainalysis didegaké ing 2014 dening Jano Moller, Jonathan Levin lan Michael Gronager. Arah utama perusahaan ngawasi blockages lan transaksi cryptocurrency nglawan laundering dhuwit lan penipuan. Perusahaan sing nyedhiyani layanan padha akeh, nanging meh kabeh departemen US, uga organisasi Éropah kayata Europol, aplikasi kanggo Chainalysis.

Paling taun Chainalysis ditampa luwih saka $ 700,000 saka Departemen Tanah kelairan Keamanan (DHS), Service Internal Revenue US (IRS) lan Kebangsaan US lan Customs Control Service (ICE) kanggo sawijining karya. Ing taun pungkasan, perusahaan iki ajeg hubungi dening organisasi pribadi, minangka bukti dening laporan seprapat pointing kanggo akeh kontak lan perjanjian kemitraan.

Lan salah siji saka pelanggan biasa Chainalysis ana Biro Federal AS Investigation (FBI), kang wis bola-bali kagantos akun perusahaan liwat sawetara taun kepungkur.

Chainalysis

Pitulungan ing investigations

Thanks kanggo kerjasama karo Chainalysis, FBI kasil entuk asil wujud ing investigating tumindak peserta saka anonim dagang situs Silk Road, uga mangerteni rincian bangkrut saka exchange Mt Gox. sawise kabeh, karyawan Chainalysis dilacak ilang 650,000 bitcoins, kang dadi dikenal sak pangrungon ing Congress.

Saliyane, thanks kanggo karya perusahaan ngawasi, ing pungkasan November 2017, ing Pengadilan Federal AS dhawuh ijol-ijolan Coinbase kanggo nyedhiyani data rahasia kanggo 14,000 kedhaftar. kaputusan kuwi digawe ing cahya saka diselidiki dening Service Internal Revenue US (IRS), kang seng di tuduh sing kedhaftar saka bursa nampa income saka Advertisement saka cryptocurrency, ing paling kasus, lunga saka mbayar pajak. dadi, miturut data IRS kanggo 2015, ing tax ing bathi saka operasi karo Bitcoin iki mbayar mung dening 802 wong.

Pengaruh ing Cryptography

situs web perusahaan ngandika sing Chainalysis pracaya ing cryptocurrency lan teknologi Watesan, lan goal perusahaan iku kanggo nyedhiyani organisasi karo pribadi kanggo nyegah aktivitas fraudulent ing lingkup finance, nalika respecting hak rahasia. Nanging, nyatane, Layanan blockanalysis perusahaan nyambung individu tartamtu karo transaksi tartamtu ing jaringan.

dadi, thanks kanggo layanan Chainalysis, IRS, Tuladhane, alat tumindak sing duwe bitcoins lan cryptocurrencies liyane lan alat pembayaran. Lan iki tegese transaksi karo cryptocurrencies, kayata Bitcoin, ora bisa dianggep anonim. uga, perusahaan sing nggunakake layanan Chainalysis nampa lapuran rinci ing transaksi ing pemblokiran, pelanggan potensial lan partners.

Kasunyatan sing perusahaan Chainalysis wis entuk liyane lan liyane pelanggan saka antarane wakil negara lan struktur, kuwatir akeh anggota masyarakat Crypto sing pracaya ing mangsa cryptocurrency tanpa angger negara lan hak everyone kanggo anonymity. Nanging, miturut kepala dana Hermitage Capital Bill Browder, amarga tumindak perusahaan kayata Chainalysis, cryptocurrencies sing dadi cara saya atraktif lan dipercaya saka nandur modal kanggo investor.


Pengarang: Richard Abermann


Peraturan Crypto Market in 2018