Bitcoin Hardforks apa iku?

Apa garpu?

Jaringan Bitcoin wis musna liwat akèh percabangan wiwit tekane saka cryptocurrency iki ing 2008. percabangan padha mestine kanggo gawe kanggo ngatasi masalah kayata kaukur, kapasitas kurang saka TPS (transaksi per detik), ukuran pemblokiran winates, lan ing umum kanggo nggampangake Bitcoin kakehan jaringan. Kanthi Bitcoin kang software open source, pangguna ing jaringan bisa nyalin, ngowahi, lan introduce aturan dhewe ing kode. Mangkono, pangguna bisa nggawe protokol anyar lan rentengan sing dianggep dadi percabangan, hardforks yaiku alus utawa jaringan.

Softfork owahan isa ing protokol blockchain sing ora nyegah kelenjar saka chain anyar saka sesambungan karo kelenjar saka chain lawas. The softfork conto paling apik ini pisah Seksi utawa SegWit. kedhaftar Network ngaktifake softfork iki ing Agustus supaya ngoptimalake struktur transaksi pemblokiran supados Occupy papan memori kurang. The softfork diijini kanggo pamblokiran kanggo terus informasi luwih lengkap tanpa ngganti karya saka jaringan Bitcoin.

Hardfork iku ranté jaringan anyar sing kawangun nalika aturan anyar dadi kompatibel karo protokol blockchain lawas. Ing kasus iki, kelenjar saka jaringan anyar lan sing lawas ora bakal bisa kanggo “komunikasi,” wiwit hardfork nggadahi ganti mekanisme Kesepakatan dhewe. Kanthi bantuan saka hardforks, pangguna jaringan nyoba kanggo ngatasi masalah tombol saka jaringan Bitcoin kayata bandwidth jaringan kurang sing ngidini kanggo proses nganti pitung transaksi per detik lan winates ukuran pemblokiran sing, miturut akeh, kudu duwé luwih saka 1 MB data. Hardforks uga ngidini kedhaftar kanggo nggawe cryptocurrencies anyar, minangka alternatif kanggo Wikipedia.

asil hardforks kepungkur
2015-2016

Bitcoin XT pisanan Bitcoin jaringan hardfork, kang dianakaké ing Agustus 2015. hardfork ing, kang adhedhasar ing kode sumber Bitcoin inti, iki mestine kanggo nambah ukuran pemblokiran kanggo 8 MB, mangkono nambah bandwidth jaringan nganti 24 transaksi per detik, nanging cryptocurrency ora gain support perlu saka masyarakat mining. Kanggo ngleksanakake Bitcoin XT dibutuhake 75% kabeh sapu ranjau jaringan Bitcoin ngetik jaringan anyar, nanging mung 12% wong didhukung hardfork ing. Ing gati, salah siji pangembang utama Mike Hearn didol cryptocurrencies lan kiwa project ing 2016. Akibaté, mung 20 kelenjar padha ngiwa saka asli 4,000 Unit, kang digawe jaringan kasedhiya ing wayahe.

Bitcoin hardfork Unlimited iki dibukak kanggo ngganti ukuran pemblokiran ing May 2016, nalika sapu ranjau padha ngajokaken kanggo milih ukuran pemblokiran jaringan mangsa. Miturut sapu ranjau, ngembangaken ukuran pemblokiran ora mung bakal ngilangke saiki nanging uga nambah untung sing kanthi nambah Fees Komisi total ing pemblokiran. Nanging hardforks kritikus, paling kang padha gawe, nyatet sing strategi iki bisa nambah kamungkinan sing pools terpusat akeh sapu ranjau wiwiti ngapusi pangembangan jaringan.

Iki temenan sapu ranjau Kapabilitas hardware winates ora bakal bisa melu èfèktif ing pangembangan jaringan lan ing roto dawa bakal rampung ngantèkaké. Mangkono, jaringan bakal dadi terpusat ing saperangan Kolam. Experts uga ketemu saperangan kewan omo ing software Bitcoin Unlimited, kang pisanan ing April lan banjur ing Mei taun iki mimpin kanggo ambruké 70% saka kelenjar ing jaringan, mangkono rongrongan dateng masyarakat Crypto kanggo percabangan iki.

project Bitcoin klasik iki dibukak kanggo ngrampungi perkawis kaukur jaringan Bitcoin, kang ora kapecahaken déning hardfork Bitcoin XT. Gol proyèk iki kanggo nambah ukuran pemblokiran kanggo 2 MB banjur kanggo 4 MB. Nanging hardfork durung gain support perlu saka masyarakat Crypto. Ing awal banget luwih saka 2,000 kelenjar njupuk bagéyan ing project,” nanging nomer dropped kanggo 100 dening 2017. Ing November ning project iki shutting mudhun sawise SegWit2X wis dibatalake lan gawe saka project wis kabuka didhukung Bitcoin Cash, ing cryptocurrency anyar.

2017

Bitcoin Cash mbokmenawa paling misuwur lan sukses hardfork jaringan Bitcoin. Minangka asil saka protokol hardfork dipeksa, Bitcoin Cash muncul ing pemblokiran 478,558 ing 1 Agustus. Minangka bagéan saka garpu, ukuran pemblokiran tambah saka 1 MB kanggo 8 MB, lan iki, ing siji, tambah kapasitas jaringan lan suda Fees transaksi. sawise hardfork, duwe Bitcoin wis jumlah witjaksono Bitcoin Cash ing e-dompet sing. Jaringan anyar wis kasedhiya mekanisme sing nglindhungi saka transaksi bebarengan ing loro blockchains. dina iki, 13 Desember, kurs Bitcoin Cash punika $1,616.84 lan lagi diselehake katelu dening Kapitalisasi cryptomarket.

Bitcoin Gold cryptocurrency muncul ing 24 Oktober minangka asil hardfork ing pemblokiran 491,407 digawa metu dening tenan mining Lightning ASIC ing Hong Kong. Gol proyèk iki yaiku kanggo dadi itungan liyane atraktif kanggo sapu ranjau non-profesional saka Bitcoin asli. Ing gati, nomer luwih saka kedhaftar jaringan bisa mine Bitcoin Gold lan motto cryptocurrency punika “nggawe Bitcoin decentralised maneh.” Tinimbang lawas Proof-of-Work initiators protokol hardfork nggunakake siji anyar, Equihash. algoritma iki luwih sensitif ukuran memori akses acak (Ram) lan uga digunakake nalika mining cryptocurrency Zcash. dina iki, 13 Desember, kurs Bitcoin Gold punika $276.88 lan Kapitalisasi pasar luwih saka $4.5 milyar.

Bitcoin Diamond hardfork ing, kang kedaden ing mburi November ing pemblokiran 495,866. Bitcoin Diamond sapu ranjau nggawe pamblokiran ing algoritma anyar bukti karya (Pow). uga, cryptocurrency iki bedo saka siji banget pisanan dening sepuluh kaping nambah ing volume saka emisi lan ukuran blok 8 MB. Developers pracaya hardfork iki dimaksudaké kanggo ngatasi masalah kayata lack saka pangayoman privasi, konfirmasi transaksi alon, lan batesan dhuwur kanggo peserta anyar kanggo ngetik jaringan. Kanggo nggawe jaringan mining Bitcoin Diamond, e-wallet, kode kelenjar, lan API, uga kanggo nambah kode mbukak sumber ing GitHub wis ngrancang ing pungkasan taun.

Super Bitcoin, a cryptocurrency anyar, muncul ing 12 Desember, minangka asil saka divisi ing jaringan Bitcoin ing pemblokiran 498,888. Motto Super Bitcoin “nggawe Bitcoin gedhe maneh.” Punika ngremenaken tinimbang ICO tradisional platform iki migunakake cara anyar kang narik kawigaten investasi, disebut Korban Fork Initial (IFO). hardfork ing nyedhiyakake unit nambah nganti 8 MB. jaringan nggunakake teknologi Lightning Network sing bakal ngidini nganakake nomer Unlimited micropayments. Menapa malih, jaringan Super Bitcoin mlaku kontrak pinter. cathetan Developers, Nanging, sing garpu iki dimaksudaké kanggo mujudaken kepinginan masyarakat Crypto lan wis mandan eksprimen.

Future

Lightning Bitcoin - divisi jaringan minangka bakal kelakon 23rd Desember ing pemblokiran 499,999. Gawe saka jaringan anyar pengin gabungan kuwalitas apik saka Bitcoin lan ethereum. Mangkono, teknologi Lightning Network uga bakal digunakake ing jaringan anyar kanggo nindakaké micropayments lan DPOS anyar (Bukti Stake delegated) mekanisme bakal Applied kanggo Kesepakatan. Kanggo nambah unit nganti 2 MB, kang bakal nambah kacepetan transaksi lan iku wis samesthine yen jaringan bakal ndhukung kontrak pinter. jaringan uga duwe kacepetan tambah tumitah pemblokiran anyar kang bakal njupuk nganti 3 detik. Nalika hardfork ora ndhukung SegWit, menehi pangayoman saka transaksi bola. Nanging, iku worth kang lagi nyimak sing senadyan Bukak tanggal nyedhak, project wis isih kanggo nyiyapake situs apa.

Bitcoin hardfork Good, milai dening cryptocurrency investor Chinese Chandler Guo, kanggo kelakon ing pemblokiran 501,225, ing 25 Desember. pengusaha bilih wis mining ora bakal kelakon, nalika volume polusi bakal kanggo jumlah 21 yuta Allah. Saperangan bursa saham wis dikonfirmasi sing padha bisa karo cryptocurrency anyar, kang bakal dumateng kawulo Wikipedia duwe ing aspek saka siji kanggo siji.

Bitcoin Platinum presented minangka hardfork jaringan Bitcoin, kang mestine kanggo kelakon ing pemblokiran 498,577 lan nggawe cryptocurrency anyar. Nanging, minangka laporan Cointelegraph, hardfork punika scam digawe dening taruna saka Korea Kidul, lan itungan dhewe salinan kebak kode Bitcoin Cash.

panemu Expert

Co-pangadeg ZenCash, Rob Viglione pracaya yen percabangan sing langkah cukup pembangunan blockchain:

ekosistem mbukak-sumber sing dirancang kanggo mekar, apa sing liwat dandan ing-project utawa percabangan kang dasar kabeh kode dadi ing arah kompatibel. Évolusi iku proses tumoto, supaya ora tansah nguripake metu uga, nanging kadhangkala sing mung cara kanggo duwe breakthroughs amba.

Pangembang anjog saka blockchain ing Sweetbridge, Bob Summerville pracaya yen percabangan apik amarga padha ngijini anggota kanggo mutusake carane jaringan sing berkembang:

Ana wis taun wedi, kahanan sing durung mesthi, lan mangu-mangu ana ing komunitas Wikipedia bab Risk percabangan hard. Iku nyoto kanggo kula sing paling saka gangguan sing wis teka saka kelompok sing sih coercion lan censorship liwat pasar free lan hak secede.

Ana bab kayata 'garpu ala.' Panjenengan ora duwé surak siji tim utawa liyane. Pacobèn lan kompetisi sing apik. Ayo pasar arep lan melu ngendi ndeleng Nilai.

pengalaman learning paling terkenal saka ETH / ETC pamisah ana sing rentengan minoritas sing sregep. Yen masyarakat Crypto wis beda irreconcilable, sampeyan bisa pindhah cara dhewe Panjenengan, lan sing mung nggoleki. Sampeyan njaluk pegatan lan loro nerusake karo urip, tinimbang urip bebarengan ing kasangsaran selawase, saya alesan. "

Nanging Direktur LOOMIA, Saul Lederer wis titik rampung ngelawan tampilan:

"Saturating pasar karo macem-macem versi Bitcoin mbingungaké marang panganggo lan discredits pratelan sing ana nomer winates saka Bitcoins-wiwit sampeyan bisa tansah garpu lan pindho sumber,"Cathetan Lederer. "Apa rumiyin troublesome iku iki muter-off kabentuk saka squabble relatif suntingan ing masyarakat Bitcoin carane nangani watesan ukuran pemblokiran. Tinimbang teka menyang persetujuan, masyarakat, gawe, lan kode fracturing menyang beda kelompok. "

 

hardforks Bitcoin

 


Bitcoin Hardforks